Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul rus Kirill Serebrennikov a condamnat războiul din Ucraina cu prilejul premierei la Cannes a filmului său 'Tchaikovsky's wife'

https://territoryfest.com/
Kirill Serebrennikov

Regizorul rus aflat în exil Kirill Serebrennikov a luat poziţie miercuri împotriva războiului din Ucraina după premiera mondială a peliculei sale ''Tchaikovsky's wife'' la Festivalul de Film de la Cannes, informează Reuters.

''Nu războiului!'' a spus el în rusă în timp ce primea aplauze la scenă deschisă după proiecţia peliculei ''Tchaikovsky's wife'', o dramă cu acţiunea plasată în secolul al XIX-lea, singurul film al unui regizor rus prezent pe Croazetă, conform Agerpres.

Organizatorii festivalului au interzis prezenţa delegaţiilor ruse oficiale la eveniment şi l-au invitat pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să adreseze un mesaj în direct din Kiev la ceremonia de deschidere a festivalului. Zelenski a îndemnat membrii industriei de film să ia poziţie împotriva conflictului din Ucraina.

Unul dintre cele 21 de filme selectate în competiţia pentru mult râvnitul Palme d'Or, pelicula lui Serebrennikov vorbeşte despre mariajul distructiv al compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski cu o tânără femeie.

Lungmetrajul spune povestea transformărilor Antoninei, interpretată de Alena Mihailova, de la o pretendentă ascultătoare şi hotărâtă, la o soţie respinsă, prizonieră într-o căsătorie sortită eşecului.

Ceaikovski, care prefera compania bărbaţilor, este înfăţişat ca un geniu neliniştit şi carismatic, dezgustat de tânara sa soţie şi de decizia de a se căsători cu ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.