Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul rus Kirill Serebrennikov a putut ieşi din Rusia în mod 'legal'

https://territoryfest.com/
Kirill Serebrennikov

Regizorul rus Kirill Serebrennikov a afirmat vineri pentru AFP că este din nou liber să iasă din Rusia şi se află în prezent la Berlin după ce i-a fost redusă pedeapsa la care a fost condamnat pentru deturnare de fonduri, potrivit Agerpres.

Cunoscut pentru creaţiile sale îndrăzneţe, susţinerea comunităţii LGBT+ şi critica indirectă la adresa regimului lui Vladimir Putin, Serebrennikov, în vârstă de 52 de ani, a fost condamnat în 2020 pentru deturnare de fonduri la trei ani de închisoare cu suspendare. Până vinerea trecută a fost vizat de o interdicţie de a părăsi Rusia pe perioada pedepsei.

A beneficiat ulterior de o reducere a pedepsei, după ce a finalizat jumătate fără a încălca restricţiile care i-au fost impuse. Condamnarea sa a fost considerată una politică de susţinătorii săi.

''Am plecat din Rusia pentru că am avut oportunitatea să fac acest lucru în mod legal'', a explicat el într-o declaraţie trimisă de echipa sa prin e-mail către AFP.

''În Europa am câteva întâlniri importante care privesc proiectele mele viitoare şi voi începe în curând repetiţiile la 'Der Freischütz' de Weber la Opera din Amsterdam'', a mai precizat el referindu-se la opera compozitorului german Carl Maria von Weber din 1821.

Nu a precizat cu acest prilej dacă plecarea sa din Rusia este definitivă.

Serebrennikov trebuie, printre altele, să deschidă Festivalul de la Avignon în această vară cu adaptarea teatrală a nuvelei lui Cehov "Călugărul negru".

Marţi, cineastul francez Joël Chapron a scris pe Facebook că regizorul, considerat copilul teribil al teatrului rus, a plecat din Rusia, publicând o fotografie cu cineastul în piaţa Bastille din Paris.

Serebrennikov a călătorit apoi la Berlin, unde se află în prezent, a precizat pentru AFP echipa artistului.

Regizorul nu a putut ajunge la Festivalul de la Cannes, în luna iulie anul trecut, unde filmul său ''Petrov's Flu'' era în cursa pentru Palme d'Or.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.