Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul suedez Ruben Östlund va fi preşedintele juriului Festivalului de Film de la Cannes

repaircafecannes.org
Festivalul de Film de la Cannes

Regizorul suedez Ruben Östlund, de două ori laureat al Palme d'Or, va fi preşedintele juriului celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 16 - 27 mai pe Croazetă, la 50 de ani după compatrioata sa Ingrid Bergman, au anunţat marţi organizatorii într-un comunicat.

El îl va prelua atribuţiile de la actorul francez Vincent Lindon, care, împreună cu juriul său, i-a acordat Palme d'Or pentru filmul „Triangle of Sadness”. De asemenea, cu cinci ani mai devreme câştigase prestigiosul premiu cu „The Square”, informează News.ro.

„Sunt fericit, mândru şi smerit că mi se încredinţează onoarea de a prezida juriul Festivalului de Film de la Cannes în acest an. Niciun alt loc din lume nu trezeşte o asemenea dorinţă de cinema atunci când cortina se ridică la un film aflat în competiţie”, a declarat cineastul în vârstă de 48 de ani, citat în comunicatul de presă.

El devine, după americanul Francis Ford Coppola şi franco-sârbul Kusturica, al treilea regizor premiat de două ori cu Palme d'Or care devine preşedinte al juriului şi primul care preia acest rol în anul de după ce a fost recompensat, precizează comunicatul de presă.

Östlund va trebui să aleagă Palme d'Or dintre cele douăzeci de filme aflate în competiţie, care urmează să fie anunţate în curând. El va fi susţinut de mai mulţi juraţi, ale căror nume vor fi şi ele dezvăluite în curând.

Regizorul a devenit celebru cu "Snow Therapy" (2014), un film care prezintă o familie modernă cu un tată care fuge de o avalanşă, cu telefonul mobil în mână, dar lăsându-şi copiii în pericol.

Filmul a câştigat premiul juriului la secţiunea Un Certain regard a festivalului.

În 2017, a făcut publicul de la Palais des Festivals din Cannes să strige de bucurie când a câştigat Palme d'Or pentru „The Square". Pentru acest film, el i-a avut alături pe Elisabeth Moss („Mad Men”), britanicul Dominic West („The Wire”) şi danezul Claes Bang, care deţine rolul principal.

Cinci ani mai târziu, obţine un nou Palme d'or cu "Triangle of Sadness", o satiră despre cei superbogaţi şi lux.

Festivalul de Film de la Cannes este considerat drept unul dintre cele mai mari din cinematografie, alături de Berlinala şi Veneţia. La ultimele ediţii, acestea din urmă au numit preşedinţi ai juriilor femei, pe Kristen Stewart şi Julianne Moore. În 2018, preşedintele juriului de la Cannes a fost australianca Cate Blanchett.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.