Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul Victor Ioan Frunză prevestește revenirea comunismului: 'Dacă ai o opinie contrară, ești în ofsaid. Vine dinspre Facebook și de la universități'

Victor Ioan Frunză

Regizorul Victor Ioan Frunză a fost invitatul lui Marius Tucă la Aleph News. El a vorbit despre democrație și comunism. „Nu o să mai existe nici omenescul pe care îl facem până la urmă, care dă sens existenței noastre”, este de părere regizorul.

„Sistemele sociale se reformează, nu teatrul. Locurile în care se face teatru sunt mai sigure pentru democrație. Teatrul își este suficient sieși. Administrațiile sunt datoare să asigure teatru cum asigură curent electric, transport public, salubrizare.

În perioada comunistă a fost foarte grav. Eu sunt băiat de fost deținut politic, vă dați seama ce implicații avea. O vreme nici nu am avut voie să semnez cu tot numele. Era foarte greu, dar ce vreau să spun este că solidaritatea pe care răul acela la produs era remarcabilă. Asta făcea ca, în timpul comunismului, anumite lucruri să poată fi posibile. Acum suntem la polul opus. Nu mai există solidaritate și, din ce văd eu, nu o să mai existe nici omenescul pe care îl facem până la urmă, care dă sens existenței noastre", a spus Victor Ioan Frunză la Aleph News.

„Când au venit comuniștii, au schimbat pentru că au zis că sunt prea mulți directori. Ei așa înțelegeau. Nu înțelegeau că este unul care dă direcția spectacolului. După plecarea comunismului, după prima plecare din România…

Marius Tucă: A mai venit?

Victor Ioan Frunză: Va mai veni. După prima plecare a comunismului din Romania, nimeni nu a mai revenit la titulatura de dinainte. Dacă vă uitați pe afișele dinainte, au rămas cu regizor […] în tot ce vedem, tot acest război ideologic, care se poartă deasupra noastră, este clar că dacă te uiți la modelele care se vehiculează, ele sunt specifice societăților comuniste. Bineînțeles, multe rafinate. Deci dacă vechiul comunism venea pus pe tancuri și dinspre stat catre om, acum vine dinspre Facebook, de la universități. Aproape că nu știi să te opui. Nu ai o formă de apărare. Dacă ai o opinie contrară, ești în ofsaid.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.