Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul Wim Wenders lucrează la un film despre arhitectul elveţian Peter Zumthor

No Film School
Wim Wenders

Wim Wenders, un gigant al cinematografiei germane, cunoscut pentru lungmetrajul său ''Wings of Desire'' din 1987, a anunţat că lucrează la un nou film, care va fi dedicat arhitectului elveţian Peter Zumthor, potrivit DPA, citată de Agerpres.

''Creaţiile lui sunt importante pentru mine'', a declarat Wim Wenders pentru DPA.

''Urmăresc, încă de la început, probabil două dintre cele mai importante clădiri ale sale - clădirea muzeului LACMA din Los Angeles şi extinderea frumoasei clădiri a Fundaţiei Beyeler (de către Renzo Piano) în Basel, cu un amplu spaţiu expoziţional suplimentar'', a declarat cineastul în vârstă de 75 de ani.

Citește și: DOCUMENTE EXPLOZIVE - Apa pretins potabilă de la fântânile publice din Sectorul 2 NU ESTE POTABILĂ! Conține microbacterii peste limita legală, inclusiv E-Coli

Nu se ştie cu siguranţă când ar urma să fie lansat noul film.

''Ştiu un singur lucru şi anume 'dacă' acesta va ajunge să ruleze în cinematografe. Bineînţeles, absolut! Nu există o înflorire mai potrivită a unui film decât în sala de cinematograf, urmărit simultan de sute de perechi de ochi'', a dezvăluit Wim Wenders.

Wim Wenders a reflectat asupra momentului în care o astfel de experienţă ar fi din nou posibilă în contextul pandemiei actuale şi asupra felului în care va arăta lumea politică la acel moment: ''Cum va arăta societatea noastră atunci? Nebunii vor avea majoritatea parlamentară? Şi nu cumva alte circumstanţele au devenit atât de urgente încât vom fi nevoiţi să ieşim pe baricade în loc să mergem la filme?"

Alegerile federale în Germania, ţara sa natală, sunt programate să aibă loc anul viitor.

Wim Wenders a participat la Festivalul de Film de la Veneţia, apărând într-o serie de dezbateri desfăşurate sub titlul ''Viaţa dintr-o perspectivă diferită: Conexiuni fără contact''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.