Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul Yuri Kordonski prezintă spectacolul 'Romeo și Julieta' la TNB

sala mare tnb

Regizorul Yuri Kordonski prezintă spectacolul "Romeo și Julieta", după William Shakespeare, la Sala Studio a Teatrului Național "I. L.Caragiale" din București (TNB), în premieră sâmbătă și duminică, de la ora 19.30, scrie Mediafax.

"Piesă a contrariilor izbitoare, a antagonismelor poetice și a conflictelor devastatoare, strop de iubire într-un ocean de ură, «Romeo și Julieta» vă invită să meditați asupra lumii de azi. Tragica poveste a îndrăgostiților din Verona, reprezentând două familii aflate într-o încleștare pe viață și pe moarte, într-o societate dominată de ură și de răzbunare, sufocată de violența atât de familiară vremurilor noastre, în care diferența dintre sexe aproape că s-a șters în cavalcada aiuritoare pentru dominație, se dovedește la fel de vie și de acută ca la vremea scrierii sale", arată realizatorii.

Yuri Kordonski revine la TNB la 13 ani după spectacolul "Inimă de câine", după Mihail Bulgakov, avându-l pe Marius Manole în rolul câinelui vagabond Sarik, montare de succes din repertoriul instituției.

Între timp, regizorul rus stabilit în America a pus în scenă câteva spectacole importante pe scenele românești: "Unchiul Vania", de A. P. Cehov (premiul Uniunii Teatrale din România - UNITER 2002 pentru cea mai bună regie), "Căsătoria", de N. V. Gogol, "Crimă şi pedeapsă", după Feodor Dostoievski, precum şi "Îngropaţi-mă pe după plintă", după Pavel Sanaev, toate montate la Teatrul Bulandra din Bucureşti, răsplătite cu numeroase premii pentru interpretare la gala UNITER, "Ultima zi a tinereţii", după Tadeusz Konwicki, de la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

Citește și: George Mihăiță și Cezara Dafinescu au primit titlul de cetățeni de onoare ai Bucureștiului

A primit distincții internaţionale, ca Lumina de Aur, la Sankt Petersburg, premiul Uniunii Teatrelor Europene pentru cea mai bună montare. Din 1989 a pus în scenă piese de teatru în peste 20 de țări ale lumii.

"Regizorul împreună cu distribuția deschid o excelentă perspectivă modernă asupra tragediei «Romeo și Julieta», lăsând viața și energia debordantă a tinereții să-și afle nestingherit drumul spre inima spectatorilor de orice vârstă", arată un text al TNB.

Din distribuție fac parte Marius Manole, Răzvan Vasilescu, Ioan Andrei Ionescu, Costina Cheyrouze, Florentina Ţilea, Lari Giorgescu, Victoria Dicu, Mihai Calotă, Ada Galeș, Emilian Mârnea, Rodica Ionescu, Cosmina Olariu, Eduard Adam și Florin Călbăjos. Rolurile principale sunt interpretate de Crina Semciuc și Ionuț Toader.

Dragoş Buhagiar a realizat decorul și semnează și costumele, împreună cu Ioana Smara Popescu. Coregrafia îi aparţine lui Florin Fieroiu.

Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 14 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.