Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reglări de conturi în tabăra republicană: Mike Pence îi aduce acuzații grave lui Donald Trump

Mike Pence

Fostul vicepreşedinte al lui Donald Trump, Mike Pence, l-a acuzat pe miliardarul republican că a pus viaţa sa şi a familiei sale în pericol prin discursul lui din 6 ianuarie 2021, ziua în care a avut loc asaltul asupra Capitoliului, informează luni AFP, care citează un fragment dintr-un interviu televizat difuzat duminică, notează agerpres.

"Cuvintele preşedintelui în acea zi, din timpul adunării (simpatizanţilor săi), au pus viaţa mea, cea a familiei mele şi a tuturor celor care erau în clădirea Capitoliului în pericol", a criticat Pence la postul american ABC, evocând mitingul lui Donald Trump care a precedat atacul susţinătorilor săi asupra sediului Congresului american.

Mike Pence, care se afla la Capitoliu pentru a superviza certificarea rezultatelor alegerilor din 2020, a trebuit să se ascundă pentru a scăpa de protestatari, la fel ca numeroşi parlamentari din ambele tabere.

Donald Trump refuzase mult timp să-şi îndemne pe 6 ianuarie susţinătorii să iasă din clădire şi chiar îi reproşase din nou într-un tweet vicepreşedintelui său că "nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit făcut", respectiv să blocheze, potrivit lui, certificarea rezultatelor, alimentând astfel nemulţumirile protestatarilor.

"Acest lucru m-a înfuriat", a spus Mike Pence, întrebat cu privire la respectivul tweet. "Cuvintele preşedintelui (Trump) erau iresponsabile şi acţiunile sale erau iresponsabile", a continuat el.

Potenţial candidat în viitoarele alegeri prezidenţiale, Pence îşi va publica marţi memoriile, în care povesteşte între altele despre alte presiuni la care a fost supus pentru a răsturna rezultatele alegerilor din 2020, în aceeaşi zi în care Donald Trump şi-ar putea anunţa candidatura pentru 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.