Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regula de aur pentru o imagine impecabilă

sacou

*Articol scris și semnat de A.B.

Făcând o incursiune în istorie, de când costumul a devenit îmbrăcămintea de zi cu zi a bărbaților, constatăm că nu existau reguli în privința nasturilor de la sacou.

regeLa începutul secolului XX se purtau sacouri cu nasturi între unu și cinci, iar bărbații îi închideau în funcție de personalitate și de tăietura sacoului. Legenda spune că o mare parte din aceste obiceiuri s-au schimbat în momentul în care un rege gras nu și-a putut încheia nasturele de la sacou.

Astfel, trendul de a nu mai închide nasturele de jos al unui sacou a debutat în jurul anului 1900 când regele Edward al VII-lea se îngrășașe atât de mult încât nu mai reușea să închidă nasturii de jos ai vestei și ai sacoului. Pentru a nu-l ofensa pe rege, asociații lui au urmat același obicei și astfel, încet - încet, trendul s-a răspândit în toată Anglia.

Astăzi, costumele sunt construite astfel încât să ofere o imagine în armonie cu constituția fiecărui bărbat care îl îmbracă. Iar regula, fie că a rămas în urma legendei lăsată de Regele Edward, fie din cauza evoluției în modă, este de a lăsa nasturele de jos al sacoului deschis indiferent de kilogramele celui care îl îmbracă.

diaconescu2Astfel, atunci când stai în picioare, cu mâinile relaxate pe lângă corp, poziția trebuie să pară cât mai naturală, chiar dacă în realitate un bărbat îmbrăcat în costum nu se simte aproape niciodată cu adevărat confortabil. În ajutorul acestei posturi cât mai relaxate vine deschiderea nasturelui de jos a sacoului și, după caz, a  nasturelui de jos al vestei de sub sacou. În acest fel se evită poziția “țeapănă”, încordată și libertatea restricționată de închiderea nasturelui inferior. Această regulă de aur se aplică întotdeauna la sacourile la un rând cu doi nasturi. Totodată, corect este ca nasturii să fie cusuți cât mai jos pentru ca V-ul format de revere să fie cât mai prelung. Cravata și cămașa vor ieși în evidență iar silueta va părea mai lungă și mai subțire.

În cazul bărbaților foarte înalți, peste 190 cm, și cu umerii lați, acest aspect nu este obligatoriu. Este important ca proporțiile să fie raportate la înălțimea și constituția atletică, robustă etc. a persoanei care îmbracă un costum. De aceea, se evită cumpărarea costumelor on-line sau a celor din piață.

O personalitate care se respectă cu adevărat își va face costumul în magazine sau croitorii specializate pentru a-și armoniza perfect costumul cu trupul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.