Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regula U21 din fotbal o să fie modificată: FRF vrea să crască investiţiile în academii

sigla FRF

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, în şedinţa de duminică, noi modificări la regula U21, aplicabile începând cu sezonul 2021/2022 al Ligii 1, arată News.ro.

“Astăzi s-a luat decizia de a se înlocui cel de-al doilea jucător unde 21 cu câteva măsuri care îşi propun să contribuie la creşterea investiţiilor în propriile academii. Astfel, se introduce un plafon financiar minim de investiţii în următorii trei ani, minim 5 la sută din veniturile unui club de Liga 1, trebuie să se regăsească în propria academie începând cu 2022, minim 6,5 la sută începând cu 2023, minim 7,5 la sută începând cu 2024.

A doua măsură pe care o propunem este să creştem punctajul pe clasificarea academiilor pentru obţinerea licenţei de Liga 1. Astfel, se păstrează refuzarea licenţei de Liga 1 dacă nu se îndeplineşte baremul de 60 de puncte pe sistemul de clasificare al academiilor. Se introduce o amendă de 100.000 de lei dacă nu se îndeplineşte baremul de 75 de puncte.

Menţionez că toate fondurile colectate din aceste amenzi vor fi redistribuite în mod egal tuturor cluburilor participante în Liga Elitelor Under 19 şi Under 17, cu excepţia celor amendate. A treia măsură – inntroducem o transparenţă financiară şi auditarea cheltuielilor la nivelul academiilor. Din 2022, toate cluburile vor trebui să-şi auditeze şi să-şi publice cheltuielile înregistrate cu propriile academii”, a explicat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

El a subliniat că neîndeplinirea uneia dintre aceste trei măsuri va conduce implicit la refuzarea licenţei de Liga 1.

“Prin deciziile pe care le-am luat astăzi la nivelul Comitetului Executiv ne dorim să încurajăm investiţiile cluburilor în zona aceasta de copii şi juniori”, a adăugat Burleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.