Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reguli aspre: Străinii trebuie să anunțe dacă se îndrăgostesc de un palestinian în Cisiordania. Ce alte măsuri vor intra în vigoare luni

Operation World
Israel

Noi reguli israeliene. Străinii trebuie să anunțe Ministerul Apărării dacă se îndrăgostesc de un palestinian în Cisiordania ocupată.

Conform noilor reguli, dacă se căsătoresc, străinii vor trebui să plece după 27 de luni pentru o perioadă de reflecție de cel puțin o jumătate de an, anunță BBC.

Această măsură face parte dintr-o înăsprire a regulilor privind străinii care locuiesc în Cisiordania sau doresc să o viziteze.

Noile reguli urmează să intre în vigoare luni.

Reglementările prezentate într-un document amplu includ cerința ca străinii să informeze autoritățile israeliene în termen de 30 de zile de la începerea unei relații cu un deținător de carte de identitate palestiniană. De asemenea, noile restricții impuse universităților palestiniene includ o cotă de 150 de vize pentru studenți și 100 de lectori străini, în timp ce în cele israeliene nu există astfel de limite.

Palestinienii și ONG-urile israeliene au acuzat Israelul că "duce restricțiile la un nou nivel". Oamenii de afaceri și organizațiile umanitare spun că vor fi, de asemenea, grav afectate. Normele stabilesc limitări stricte ale duratei vizelor și ale prelungirii vizelor, împiedicând în multe cazuri persoanele să lucreze sau să facă voluntariat în Cisiordania pentru mai mult de câteva luni.

Israelul a cucerit Cisiordania de la Iordania în Războiul din Orientul Mijlociu din 1967.

În prezent, COGAT, un organism israelian din cadrul Ministerului Apărării, e însărcinat cu operaţiuni civile în Teritoriile Palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.