Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regulile propuse de Guvern în STAREA DE ALERTĂ, pe cale să fie schimbate substanțial în Senat

senat plen

Comisia juridică a Senatului a votat marţi un raport de admitere cu amendamente în cazul proiectului de lege al Guvernului cu măsurile din starea de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă. Senatorul George Dircă (USR), membru al Comisiei juridice, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că dezbaterea în comisie a durat aproximativ 5 ore şi au fost formulate şi adoptate mai multe amendamente. "Proiectul s-a modificat foarte mult", a spus George Dircă. La această oră, proiectul de lege a fost mutat în plenul Senatului pe ultimul punct de pe ordinea de zi pentru că senatorii nu au primit modificările din Comisia Juridică, textul fiind acum în redactare.

Proiectul, care a primit raport de admitere cu amendamente în Comisia juridică, va fi supus dezbaterii şi votului plenului Senatului în ședința care are loc la ora transmiterii acestei știri.

În forma transmisă de Guvern, proiectul are ca obiect instituirea, pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare şi, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viaţă, la integritate fizică şi la ocrotirea sănătăţii, inclusiv prin restrângerea exerciţiului altor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Citește și: Alexandru Rafila SEMNALEAZĂ ABERAȚII legate de amenzile aplicate: oamenii care fac mișcare în AER LIBER NU pun în pericol sănătatea nimănui .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.