Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reintroducerea controalelor la graniţe în Uniunea Europeană, considerată ’inacceptabilă’ de premierul ceh

steag UE uniunea europeana U.E.

Cererea Uniunii Creştin-Sociale (CSU) germane, partidul bavarez partener al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel, de reintroducere a controalelor la graniţe în Uniunea Europeană pentru a reduce numărul de migranţi care sosesc în Germania este "inacceptabilă", a declarat marţi premierul ceh Andrej Babis, relatează Reuters.

Andrej Babis a afirmat că cele 28 de ţări ale Uniunii Europene mai au încă multe de făcut cu privire la migraţie, însă nu ar trebui să uite principiile sale fundamentale, inclusiv libertatea de mişcare. Republica Cehă este membră a zonei Schengen.

"Ultimele dispute privind migraţia din Germania conduc la propuneri privind închiderea frontierelor şi reintroducerea controalelor la frontieră, ceea ce este inacceptabil pentru noi", a spus Babis în cadrul unei conferinţe pe teme UE la Praga, conform agerpres.

"Succesul economiei noastre depinde extrem de mult de funcţionarea sistemului Schengen", a spus el.

Aliaţii bavarezi ai Angelei Merkel au convenit luni să-i acorde şefei guvernului german un termen de două săptămâni pentru găsirea unei soluţii europene la problema migraţiei, în lipsa unei asemenea soluţii, liderul CSU şi totodată ministru de interne, Horst Seehofer, urmând să dispună închiderea frontierelor Germaniei pentru migranţi.

După acest anunţ, Angela Merkel a organizat o conferinţă de presă la care a apreciat drept rezonabil acest termen de două săptămâni, întrucât el corespunde Consiliului European din 28-29 iunie, insistând că astfel are un mandat puternic de negociere cu liderii europeni la acest capitol.

Liderii CSU au susţinut la sfârşitul săptămânii trecute că, în lipsa unui compromis cu Merkel, ministrul Horst Seehofer îşi va pune în aplicare planul de expulzare a migranţilor sosiţi în Germania care au fost înregistraţi anterior într-un alt stat al Uniunii Europene, măsură ce ar anula politica uşilor deschise faţă de migranţi promovată de Angela Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.