Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relațiile dintre Chișinău și Tiraspol rămân încordate. Separatiștii refuză desființarea punctelor de control instalate abuziv

zonadesecuritate.md
puncte de control transnistria

După o pauză programată, Comisia Unificată de Control și-a reluat ședințele în orașul Bender, având în atenție situația la zi în Zona de Securitate, agravată din aprilie curent prin instalarea abuzivă de către structurile de forță transnistrene a unor noi posturi care obstrucționează libera circulație.

În cadrul ședinței nu s-a conturat un consens, discuțiile urmând să continue săptămâna viitoare, transmite Anticorupție.md.

„Aceste acțiuni provocatoare ale Tiraspolului, dar și nedorința reprezentanților transnistreni de a se conforma actelor de bază ale misiunii de menținere a păcii pe râul Nistru au generat un blocaj îndelungat în activitatea Comisiei”, se arată într-un comunicat al Biroului politici de reintegrare.

În încercarea de a identifica soluții pentru depășirea blocajului, părțile au efectuat un schimb de opinii.

„Delegația Republicii Moldova și-a reiterat poziția privind necesitatea retragerii necondiționate a posturilor din perimetrul de responsabilitate al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, formulând sub acest aspect propuneri pentru un eventual proiect de decizie”, mai menționează reprezentanții Biroului politici de reintegrare.

Cu referire la abordările distructive și retorica tot mai manipulativă a exponenților Tiraspolului tirajată în ultima perioadă în mass-media, dar și pe platforma Comisiei Unificate de Control, delegația Republicii Moldova solicită, repetat, încetarea tentativelor de a politiza activitatea Comisiei și de a o antrena în acțiuni improprii, fapte care diminuează nivelul de încredere între participanții CUC și împiedică instaurarea stabilității în Zona de Securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.