Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relațiile dintre UE și Rusia au atins un nivel minim după încarcerarea lui Aleksei Navalnîi, afirmă şeful diplomaţiei europene

Twitter
Josep Borell

Relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia au atins un nivel minim în urma încarcerării principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a apreciat vineri, la Moscova, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit AFP şi EFE, citate de AGERPRES.

''Este sigur că relaţiile noastre sunt puternic tensionate şi afacerea Navalnîi este un punct minim'', a spus Josep Borrell înaintea întrevederii cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

De partea sa Lavrov, care nu a evocat numele opozantului rus, s-a declarat pregătit să ''discute orice subiect, indiferent care'', cu Borrell.

Citește și: Răsare o bombă din Guvern: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile/ Proiect al MApN

''Principala noastră problemă este absenţa normalităţii în relaţiile Rusia-UE (...) este o situaţie nesănătoasă care nu serveşte nimănui'', a spus demnitarul rus, care şi-a exprimat speranţa de a avea o discuţie ''deschisă şi detaliată'' cu Josep Borrell.

Moscova a calificat drept ''ingerinţe'' criticile europene care denunţă urmărirea în justiţie a lui Aleksei Navalnîi şi reprimarea brutală a manifestaţiilor de sprijin pentru opozantul rus în ultimele zile.

Uniunea Europeană a denunţat de asemenea otrăvirea lui Navalnîi, în august în Siberia, cu un agent neurotoxic militar dezvoltat în timpul fostei Uniuni Sovietice. În urma refuzului Moscovei de a desfăşura o anchetă transparentă şi cuprinzătoare, europenii au adoptat sancţiuni punctuale împotriva unor demnitari ruşi de rang înalt.

Rusia nu a recunoscut niciodată că Aleksei Navalnîi a făcut obiectul unei tentative de asasinat şi ea nu a acceptat analizele laboratoarelor europene care au identificat otrava, Moscova susţinând că este vorba despre un complot occidental.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.