Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relaţiile transatlantice cu SUA au devenit mai fireşti după perioada 'foarte incomodă' cu Donald Trump, declară premierul olandez Mark Rutte

the Guardian
Mark Rutte

Relaţiile transatlantice au devenit mult mai fireşti de când Joe Biden a preluat preşedinţia SUA, după o perioadă uneori "foarte incomodă" cu Donald Trump, a declarat luni premierul olandez Mark Rutte, citat de Reuters.

Şeful guvernului olandez a făcut această declaraţie la sosirea sa la Bruxelles, unde luni are loc primul summit NATO cu participarea lui Joe Biden, după ce predecesorul său criticase în repetate rânduri Alianţa Nord-Atlantică şi chiar ameninţase cu retragerea americană din organizaţie, potrivit agerpres.ro.

"Cu Joe Biden ... există o înţelegere clară privind necesitatea existenţei NATO", a afirmat Rutte în faţa reporterilor.

"Am putut lucra cu Trump. Desigur, a fost şi un pic mai incomod uneori, dar în cele din urmă am reuşit să ajungem la încheierea unor acorduri ... Dar cu Joe Biden este mult mai firesc", a adăugat el.

Donald Trump îi acuzase pe aliaţii din NATO că cheltuiesc prea puţin pentru propria apărare, împovărând excesiv Statele Unite ale Americii.

Într-o schimbare clară de ton, Biden a spus la sosirea la sediul NATO din Bruxelles, că Alianţa Nord-Atlantică are o "importanţă crucială" pentru Washington şi că el consideră garanţiile reciproce de securitate drept o "obligaţie sacră".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.