Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relaxarea restricțiilor, în pericol: Varianta indiană a COVID a pus stăpânire pe Regatul Unit. Avertismentul autorităților

DW
Coronavirus COVID-19

Varianta indiană a SARS-CoV-2, a cărei denumire a fost schimbată de către OMS în ”delta”, a devenit majoritară în Regatul Unit şi ar putea prezenta un risc sporit de spitalizare, avertizează autoritatea sanitară engleză Public Health England (PHE), relatează Reuters, scrie news.ro.

Potrivit PHE, 5.472 de contaminări cu varianta indiană a SARS-CioV-2 au fost înregistrate în ultima săptămână, iar numărul total al contaminărilor cu varianta delta a crescut la 12.431.

Este vorba despre un număr de infectări mai mare decât al celor cu varianta britanică a SARS-Cov2 - a cărei denumire a fost schimbată de OMS în ”alfa” - a anunţat joi PHE.

Premierul brtianic Boris Johnson a avertizat în mai multe rânduri că varianta indiană a noului coronavirus ar putea să afecteze calendarul ieşirii din zilare şi să întârzie ridicarea restricţiilor sanitare, prevăzută la 21 iunie.

”După ce această variană (indiană a SARS-CoV-2 a devenit majoritară în Regatul Unit, este vital să continuăm să dăm dovadă de prudenţă, mai ales în contextul în care încă învăţăm despre transmiterea şi impactul sanitar” al acesteia, îndeamnă directoarea agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară Jenny Harries.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.