Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remarcile lui Macron nu rămân fără răspuns: Tunisia şi Qatar propun o conferinţă 'occidentalo-islamică' (presă)

Agerpres
Emmanuel Macron

Tunisia şi Qatar vor încerca să promoveze dialogul între musulmani şi Occident pentru evitarea reacţiilor islamofobe după 'operaţiuni teroriste', a declarat preşedintele tunisian Kais Saied, aflat într-o vizită la Doha, transmite AFP, conform agerpres.ro.

Doha şi Tunis propun organizarea unei 'conferinţe occidentalo-islamice (...) vizând să creeze o mai bună înţelegere şi să depăşească obstacolele ce apar după anumite operaţiuni teroriste', a declarat Saied duminică pentru agenţia oficială de presă din Qatar.

Această iniţiativă pare să fie un răspuns la recentele remarci ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, după o serie de atacuri jihadiste în Franţa, potrivit cărora islamul este 'în criză'.

Luna trecută, Macron prezentase o strategie de apărare a ţării împotriva 'islamismului radical', atrăgându-şi un val de critici din lumea musulmană.

Klaus Iohannis, după ce Maia Sandu a câștigat detașat alegerile: 'Cetăţenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european şi democratic'


Potrivit preşedintelui tunisian, citat de aceeaşi agenţie de presă, conferinţa ar avea ca obiectiv 'evitarea confundării musulmanilor cu aceşti extremişti care se pretind musulmani', el explicând că este 'necesar să se facă diferenţa între adevăratele obiective ale islamului şi terorism, care nu are absolut nimic de-a face cu islamul'.

Saied şi o importantă delegaţie tunisiană s-au aflat în Qatar pentru o vizită de trei zile, în care cele două părţi au discutat şi despre conflictul din Libia, conform Ministerului de Externe de la Doha, care nu a dat alte detalii.

Vizita delegaţiei tunisiene a intervenit după o săptămână de negocieri cu privire la Libia desfăşurate la Tunis, sub egida ONU, şi încheiate fără a se ajunge la desemnarea unui executiv unificat pentru ţară, în tentativa de a se pune capăt războiului care durează de un deceniu.

Discuţiile au reunit 75 de delegaţi libieni din toate taberele selectaţi de ONU, unii observatori criticând modul în care aceştia au fost aleşi şi având îndoieli în ce priveşte reprezentativitatea lor.

Qatarul a jucat un rol important în Libia, semnând luna trecută un acord de securitate cu Guvernul de uniune naţională (GNA, recunoscut de ONU), una din cele două administraţii care îşi dispută puterea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.