Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE ar putea autoriza Remdesivir ca tratament anticoronavirus

Remdesivir

Uniunea Europeană ar putea aproba în următoarele zile comercializarea medicamentului Remdesivir ca tratament anticoronavirus, făcând astfel un pas înaintea SUA, unde tratamentul este aprobat doar pentru utilizarea în anumite cazuri în spitale, relatează agenţia de presă Reuters.

Citește și: Mutare explozivă anunțată de Marcel Ciolacu: Parlamentul nu va intra în vacanță; răsturnarea Guvernului e o variantă .

"S-ar putea ca autorizarea condiţionată de plasare pe piaţă să fie emisă în următoarele zile" pentru Remdesivir, a declarat luni Guido Rasi, directorul Agenţiei Europene a Medicamentului.

Autorizarea condiţionată de plasare pe piaţă permite vânzarea unui medicament în ţările Uniunii Europene timp de un an, înainte de a apărea datele necesare privind eficienţa şi efectele adverse. Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat deja utilizarea Remdesivir pentru anumiţi pacienţi bolnavi de coronavirus, procedură echivalentă cu cea autorizată în SUA în mai.

"Însă UE acţionează rapid pentru următorul pas al procedurii de autorizare. Procedura echivalentă în SUA se numeşte aprobare accelerată, spre deosebire de licenţa standard pe care Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) o acordă medicamentelor care trec de toate testele", explică agenţia Reuters. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, în procedură de urgenţă, pe 1 mai, utilizarea medicamentului antiviral Remdesivir pentru tratarea pacienţilor care suferă de coronavirus.

Pe fondul presiunilor internaţionale, compania americană Gilead Sciences a confirmat că este în negocieri cu producători pentru a fabrica Remdesivir pentru Europa şi Asia până cel puţin în 2022. Compania negociază licenţe pe termen lung şi cu producători din India şi Pakistan, pentru livrarea Remdesivir în ţările aflate în curs de dezvoltare.

Testele clinice relevă că medicamentul Remdesivir accelerează recuperarea în cazul pacienţilor care au forme avansate de Covid-19, rezultatul fiind considerat de Administraţia Donald Trump drept un progres "semnificativ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.