Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remus Borza: ALDE Braşov susţine organizarea Congresului partidului

alde.ro
alde

Filiala ALDE Braşov a hotărât, în Biroul Executiv Judeţean desfăşurat joi seara, convocarea şi susţinerea convocării unui congres extraordinar al partidului, care se va desfăşura, cel mai probabil, în perioada 22-23 aprilie, a declarat, vineri, deputatul ALDE, Remus Borza, într-o conferinţă de presă. "Astfel vom pune în aplicare a hotărâre mai veche, încă din luna iunie 2015, de la momentul fuziunii, şi mă refer la trecerea unui sistem unitar de conducere. S-a hotărât, ca la începutul anului 2017, după alegerile din 2016 să avem un congres prin care să modificăm statutul, şi să trecem la acel model de conducere unitară a partidului. Sistemul de conducere bicefală a avut într-o primă etapă tranzitorie binefacerile şi virtuţile lui, dar în ultimele şase luni s-a dovedit a fi destul de greoi şi detrimentul intereselor partidului. Suntem la doi ani de la fuziune şi ar trebui să nu mai operăm cu termeni de noi şi voi, în termeni de facţiuni, fie că vorbim de PC fie că vorbim de PLR. Eu m-am înscris în ALDE în luna septembrie 2016 şi ca mine foarte mulţi alţii. Trebuie să înţelegem cu toţii că suntem o singură echipă, că avem interese comune evident", a explicat deputatul ALDE.

Sursa citată a adăugat că ALDE este un partid nou, motiv pentru care interesul şi obiectivul comun al tuturor ar trebui să fie acela de a consolida, de a întări şi de a creşte forţa partidului şi capacitatea de organizare. "Scena politică în ultimii 27 de ani a fost destul de tumultoasă şi nu avem motive să credem că ne vom bucura de mai multă linişte şi confort, şi atunci, evident trebuie să fim pregătiţi pentru anumite mişcări care se vor întâmpla şi sunt inevitabile pe scena politică. Să rămânem uniţi şi să ne consolidăm poziţiile mai ales în acele filiale care nu au performat la alegerile locale. E nevoie de analiză şi de alegeri în organizaţiile locale, lucru care se va întâmpla. Congresul era necesar dacă nu chiar obligatoriu cât mai repede", a punctat Borza.

El a ţinut să precizeze că anumite poziţii ale unor membri marcanţi ai partidului s-au radicalizat şi atunci este evident că nu se poate menţine "o stare conflictuală, artificială evident, exploatată şi potenţată de mass media". "În realitate nu avem atât de multe lucruri de împărţit câtă vreme suntem un partid de 5-6%, Congresul este necesar tocmai pentru a lămuri, pentru a limpezi apele, pentru a da ocazia tuturor celor care au acumulat nemulţumiri sau frustrări să le exprime într-un cadru organizat. Congres extraordinar nu are doar ALDE, toate partidele mari organizează congrese până la vară", a mai afirmat Remus Borza, conform Agerpres.

Întrebat dacă va candida pentru o funcţie în partid, Borza a negat acest lucru, precizând că nu are nici şase luni de când este în politică. Remus Borza a fost numit, în toamna anului trecut, de conducerea centrală a partidului, coordonatorul filialei ALDE Braşov, după ce, la alegerile locale filiala din Braşov nu a reuşit să obţină niciun mandat de consilier local sau judeţean. A candidat la alegerile parlamentare pe prima poziţie la Camera Deputaţilor şi a obţinut un mandat de deputat pentru Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.