Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză despre adevăratul joc al lui Dacian Cioloș

sah

Europarlamentarul Renate Weber avansează ipoteza apariției unui "joc politic de lungă durată, în care PSD şi PNL să fie aduse împreună, iar Dacian Cioloş să aibă un rol de jucat în continuare din punct de vedere politic".

"(...) Guvernul din câte văd eu încearcă să mulţumească mai toate partidele politice. După cum vedeţi, sunt deja şi revendicări ale diferitelor categorii sociale şi nu este de necrezut că ele vor continua şi că alte categorii vor veni cu cereri poate chiar maximale către Guvern. Deci cred că ceea ce iniţial părea să fie un fel de evoluţie previzibilă a Guvernului Cioloş, chiar cred că s-ar putea să se transforme în provocări la tot pasul (...) e un lucru riscant în sensul în care noi toţi ne-am gândit că dacă vine un Guvern de tehnocraţi, Guvernul acela de tehnocraţi ştie sau îşi face un plan cum anume trebuie să treacă ţara în această perioadă de timp, în aşa fel încât să predea partidelor politice după alegeri administrarea acesteia. În momentul însă în care observi că încearcă să mulţumească toate partidele, este deja evident că acolo există o latură politică pe care iniţial poate nu o vedeam şi atunci înseamnă că din momentul în care se intră în jocul politic, o să asistăm de fapt la şiruri de compromisuri în acest sens şi nu neapărat la ideile tehnocrate ale unui Guvern de tranziţie, aşa cum iniţial părea să fie", a spus acesta la RFI.

Renate Weber nu exclude o coaliţie între PSD şi PNL după alegerile din 2016.

"Nu cred că este într-adevăr de negat cu totul sau de respins cu totul că s-ar putea ca după alegerile din 2016 să asistăm la o mare coaliţie între marile partide din România (...). S-ar putea ca tot felul de factori să intervină. Am în vedere şi rezultatul localelor, pentru că ele întotdeauna sunt importante ca să-ţi dai seama de puterea pe care partidele o au în teritoriu, dar s-ar putea să apară tot felul de alţi factori, inclusiv nişte hotărâri judecătoreşti, care să influenţeze, s-ar putea să mai asistăm şi la tot felul de alte dezvăluiri care să vină din zona integrităţii (...). Felul în care domnul Cioloş joacă în acest moment, ca să spun aşa, în aşa fel încât să mulţumească sau să aducă, dacă vreţi, la un minim numitor comun ceea ce face în raport cu doleanţele partidelor, cred că ne îndreptăţeşte, eu nu spun că aşa va fi, dar ne îndreptăţeşte să gândim că s-ar putea ca asta să însemne un joc politic de lungă durată, unde cele două mari partide, PSD şi PNL, să fie aduse împreună, iar domnul Cioloş să aibă un rol de jucat în continuare din punct de vedere politic şi nu al administrării unui Guvern de tranziţie", a explicat ea.

Vezi si: EXCLUSIV Traian Băsescu pregătește marea lovitură pe scena politică

Vezi și: Dezvăluiri bombă: Principesa Margareta a înregistrat mesajul video prin care anunţă decesul Regelui

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.