DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Renate Weber e pe picior de plecare de la Avocatul Poporului - Anunțul lui Orban despre înlocuitor

Facebook
Renate Weber

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat că se face o analiză mai detaliată a activităţii Avocatului Poporului şi din acest motiv nu a fost finalizat de către Comisiile juridice raportul legat de procedura declanşată de demitere a acestuia.

Ludovic Orban a fost întrebat vineri, de ce comisiile juridice nu au venit cu raportul legat de activitatatea Avocatului Poporului, având în vedere că termenul dat de Birourile Permanente Reunite era 31 martie, conform News.ro.

Citește și: Andrei Caramitru, despre cei care REFUZĂ vaccinarea: Să li se dea făină, ulei și 50 de lei și UITĂ TOT

“Aşteptăm raportul, termenele pe care le-am stabilit în birourile permanente reunite sunt nişte termene care arată intenţia birourilor permanente reunite, am înţeles că se face o analiză mai detaliată a activităţii Avocatului Poporului şi din cauza asta încă nu s-a finalizat raportul privitor la procedura declanşată de demitere a Avocatului Poporului”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai fost întrebat în ce stadiu sunt negocierile pentru viitorul nume al Avocatului Poporului, afirmând: “Suntem în discuţii”.

Demersurile de revocare a lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului au început în luna februarie.

În replică, Weber declara la jumătatea lunii martie că instituţia pe care o reprezintă „nu este un apendice al Guvernului” şi că nu trebuie să „mângâie pe creştet” Executivul. Ea susţinea că nu are motive să demisioneze din funcţie.

Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.

Mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcţie, incompatibilitate cu alte funcţii publice sau private, imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile mai mult de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.

Actualul Avocat al Poporului, Renate Weber, a fost numită în funcţie în iullie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.