Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber îi DEMASCĂ pe parlamentari: 'Mie îmi forțează mână, vor să pice totul pe mine'

Renate Weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat joi la Curtea Constituțională legea adoptată miercuri de Camera Deputaților privind impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România.

Weber a declarat, joi seara, la România TV, că parlamentarii dau dovadă de ipocrizie, votând legi, unele vădit neconstituționale, și așteptând ca o decizie a CCR să dovedească dacă pot fi sau nu aplicate.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

”Este obligația Avocatului Poporului, prevăzută de Constituție, să se uite pe legi, atunci când crede că ele încalcă dreptul, să sesizeze CCR. Sunt două texte, în principal, din Constituție, pe care le încalcă această lege.

Este o dublă impozitare. Pensiile de peste 2.000 de lei se impozitează cu 10%. Apoi e încă o impozitare, pentru că nu scrie nicăieri că cei 10% se șterg. E impozitare la impozitare. Avocatul Poporului și adjuncții săi nu au pensii de serviciu. Noi suntem asimilați miniștrilor. E o chestiune de principiu și am considerat că este corect să ne adresăm CCR.

Citește și: Iohannis, reacție despre prelungirea stării de alertă: ‘Este o abordare și utilă și corectă și de bun simț’

Văd multă ipocrizie la mijloc. Cu scuzele de rigoare, dar nu am cum să o numesc altfel. Pentru că de ieri aud la diverşi politicieni că toată lumea aşteaptă să se pronunţe CCR: Păi de ce faceţi o lege dacă ştiţi că ea trebuie să ajungă la CCR, pentru că acolo trebuie să fie tranşată? Pur şi simplu pentru că Parlamentul nu îşi asumă să facă ceea ce este corect? Ca să cadă tot blamul pe cine? Pe mine, pe Avocatul Poporului? Ei îmi forţează mâna. Eu văd o gravă încălcare a Constituţiei şi evident că trebuie să sesizez CCR. Normal ar fi ca în statul de drept fiecare să îşi asume răspunderea pentru ce face”, a spus Renate Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.