Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renault a făcut ANUNȚUL: Director general nou la Dacia şi la Groupe Renault România

noua dacia sandero

Groupe Renault a anunţat, marţi, numirea actualului director executiv al Uzinei Vehicule Dacia, Christophe Dridi, în funcţia de director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România, de la 1 ianuarie 2019.

El preia această responsabilitate de la Jerôme Olive, Alliance Regional SVP Manufacturing Process Engineering & Supply Chain Eurasia Region, care a avut un mandat interimar începând cu luna septembrie a acestui an, scrie News.ro.

În septembrie, Renault a anunţat că Olive va asigura funcţia de director general interimar al Automobile Dacia şi director general al Groupe Renault România, înlocuindu-l pe Antoine Doucerain. Doucerain preluase funcţia de director general din data de 1 mai, de la Yves Caracatzanis.

”În ultimii doi ani, Christophe Dridi a fost director executiv al Uzinei Vehicule Dacia şi membru în comitetul de management al companiei. Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni va fi condusă, de la aceeaşi dată, de Miguel Oliver, în prezent director calitate la uzina Renault Palencia (Spania). Acesta va fi responsabil de activitatea de producţie a modelelor Dacia din gama Global Access”, se arată în comunicat.

Dridi a amintit că grupul francez va aniversa, în curând, 20 de ani de cînd este în România.

Citește și: Victor Ponta, MESAJ FULGER după sondajul care arată prăbușirea PSD

”Este un mare privilegiu să mă alătur celor peste 17 700 de angajaţi care au făcut posibile aceste realizări de-a lungul timpului, prin profesionalismul şi talentul lor în fiecare dintre activităţile care compun construcţia unei maşini: de la studiul clientului şi până la post-vânzare. Groupe Renault România este nu doar o companie care reuşeşte prin produsele pe care le oferă clienţilor din 44 de ţări ale lumii, ci şi un model de business de neegalat până în prezent. Am încredere în toate echipele de la Bucureşti, Titu, Mioveni, Piteşti şi Oarja că vom continua această dinamică şi vom răspunde cu aceeaşi exigenţă angajamentului luat faţă de fiecare client. Totodată este esenţial să ne menţinem competitivi într-o industrie în permanentă transformare la nivel mondial. În 2019 inaugurăm Renault Bucharest Connected, un sediu unic pentru angajaţii din Bucureşti”, a declarat Christophe Dridi.

Christophe Dridi este absolvent al Ecole Supérieures des Sciences et Technologies de l’Ingénieur din Nancy, Franţa, şi deţine o diplomă MBA INSEAD. Şi-a început cariera la Renault, în 1993, ca inginer. În 2001, se alătură echipelor Alianţei Renault – Nissan, în Japonia, unde ocupă funcţia de manager Calitate.

”Ulterior devine director Calitate Renault Mexic şi mai apoi, responsabil Incidentologie vehicule Renault la Technocentre, Franţa. Din 2009, preia responsabilitatea de director Fabricaţie al uzinei din Casablanca şi, ulterior, trece pe aceeaşi funcţie la uzina din Tanger, ambele din Maroc. De la 1 octombrie 2016 a condus uzina Vehicule Dacia de la Mioveni”, se arată în comunicat.

Miguel Oliver este inginer, absolvent al universităţilor Politehnica din Valencia (Spania) şi Braunschweig (Germania) şi licenţiat în ştiinţe Economice al universităţii din Bilbao (Spania).

Şi-a început cariera la Daimler în anul 1999, unde a avut, timp de 17 ani, diferite responsabilităţi în domeniile fabricaţiei, calităţii, proceselor de inginerie, audit şi lansări vehicule. Din 2016, se alătură Groupe Renault, la Uzina din Palencia, în Spania, fiind director Calitate vehicule.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.