Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renault au scăzut după apariția în media a informațiilor legate de intenția Nissan de a părăsi din alianța

youtube.com
renault nissan

Acțiunile Renault au scăzut la minimul a șase ani, luni, după apariția în media a informațiilor legate de intenția Nissan de a ieși din alianța cu construcotrul auto francez și existența unui plan secret pentru aceasta, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Acțiunile au scăzut cu 3,7%, la cel mai de jos nivel din indicele CAC 40 și din indicele pan-european STOXX 600.

Planul prevede o separare totală și a zonei de inginerie și a celei de fabricație, precum și modificări ale consiliului de administrație al companiei japoneze, anunță Financial Times.

Planurile Nissan au căpătat un nou impuls după fuga din Japonia a fostului șef al alianței Carlos Ghosn, la sfârșitul lunii decembrie.

Citește și: A murit Cristina Țopescu

Turbulențele din managementul alianței s-au accentuat după arestarea lui Ghosn, în Tokyo, în noiembrie 2018, pentru acuzații legate de conduita sa financiară, pe care el le-a negat. El își aștepta procesul în Japonia când a fugit în Liban.

"Credem cu tărie că relația dintre Renault și Nissan și, prin urmare, alianța sunt rupte, probabil dincolo de punctul de reparație", au scris analiștii Evercore ISI Arndt Elinghorst și Chris McNally, într-o notă, luni.

Renault nu comentat subiectul.

Alianța Renault Nissan Mitsubishi a devenit din ce în ce mai controversată în Japonia datorită performanței financiare puternice a companiei Nissan. Compania depățea în general vânzările și profiturile Renault, dar avea mult mai puțină influență în cadrul alianței. Nissan deține un pachet de 15% fără drept de vot în cadrul Renault, care, la rândul său, deține 43% din Nissan, cu drepturi de vot. Mitsubishi Motors Corp a fost adăugată la alianță în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.