Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renault infirmă declaraţiile lui Băsescu: Nu părăsim România!

"Renault nu are intentia sa paraseasca România. România este o tara importanta pentru Renault. Renault a investit peste 2 miliarde de euro pentru modernizarea aparatului industrial, dezvoltarea gamei de produse si pentru crearea în România a unui lant complet de constructie a unei masini: de la design, inginerie, fabricatie, vânzare si post-vânzare. În fiecare zi, 350 de camioane ale Dacia si ale furnizorilor nostri parcurg traseul Pitesti - Arad. Prioritatea noastra pentru 2014 este relansarea pietei auto de vehicule noi din România. Evolutia infrastructurii, care permite reducerea întârzierilor de livrare, va fi determinanta pentru proiectele noastre viitoare", a comunicat, pentru mediafax.ro, Directia Comunicare Renault România.

Presedintele Traian Basescu a declarat, într-o emisiune difuzata luni de postul Look Tv, ca nefinalizarea Coridorului IV paneuropean de transport va duce la pierderea asamblarii de la Pitesti, la uzinele Dacia, care deja extinde uzina din Maroc: "Eu va pot spune ca în mine Guvernul va avea un adversar total pentru o astfel de abordare. România, daca nu se conecteaza integral cu Coridorul IV la sistemele rutiere europene, este o tara care ramâne enorm în urma".

Basescu a spus ca România va pierde foarte multe investitii daca nu finalizeaza Coridorul IV, iar Dacia este ceva "sigur": "Este sigur ca se va pierde asamblarea de la Pitesti, la uzinele Dacia, pentru ca deja la Tanger sunt capacitati de preluare existente. S-a trecut la faza a doua de extindere a capacitatii uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui masina direct în vapor, este portul la câtiva kilometri de fabrica, nu ca în România, unde Guvernul poate gândi sa dea prioritatea la Bucuresti-Alexandria decât la Pitesti-Sibiu".

În replica, premierul Victor Ponta a declarat ca afirmatia presedintelui potrivit caruia nefinalizarea Coridorului IV paneuropean va duce la pierderea asamblarii Dacia la Pitesti reprezinta o "inconstienta sinistra, o tâmpenie", adaugând ca a fost asigurat chiar de seful grupului Renault de continuarea investitiei: "M-am întâlnit de curând cu presedintele grupului Renault si a spus foarte clar ca investitiile în România se dezvolta. Acum, dumneavoastra îl credeti pe presedintele Renault sau pe sinistrul nostru presedinte".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.