Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renewables, al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume, vrea să implementeze capacităţi noi 20 GW, cu o investiţie de 19 mld euro

finantare.ro
energiile regenerabile energie solara eoliene eco green

Renewables, al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume, şi cu proiecte de energie regenerabilă în România, a anunţat miercuri că implementează un nou model de operare. Ca parte a planului său de afaceri pentru 2021-2025, EDPR îşi propune să implementeze 20 GW de capacitate nouă, cu o investiţie suplimentară de capital de 19 miliarde de euro şi o organizaţie cu 3.000 de angajaţi, conform news.ro

„EDP Renewables (Euronext: EDPR), al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume, şi cu proiecte de energie regenerabilă în România, implementează un nou model de operare. Acesta include extinderea pieţelor sale la nivel mondial, inclusiv prin achiziţia Sunseap, care va permite grupului să îşi extindă prezenţa geografică pe 26 de pieţe. De asemenea, noul model de operare include şi creşterea ponderii producţiei de energie solare şi a altor tehnologii noi, cum ar fi stocarea energiei şi H2 (hidrogen verde)”, anunţă compania.

Modelul de operare va organiza EDPR de-a lungul a trei regiuni: Europa-America Latină, America de Nord, şi Asia-Pacific, urmărind totodată o abordare integrată a funcţiilor globale ca centre de excelenţă, cum ar fi Achiziţii, Investiţii şi Inginerie Tehnică, unde compania îşi poate valorifica amprenta globală pentru a-şi susţine avantajul competitiv. Miguel Stilwell d'Andrade (CEO) şi Rui Teixeira (CFO) vor lucra alături de cei desemnaţi ca COO pentru cele trei regiuni, Duarte Bello, lider în Europa şi America Latină, Pedro Vasconcelos, lider în regiunea Asia-Pacific, Sandhya Ganapathy, lider în America de Nord, precum şi alături de Bautista Rodriguez, Chief Technical Officer (CTO) şi responsabil pentru afacerea offshore prin JV Ocean Winds al EDPR.

Prin intermediul noii structuri organizaţionale şi numirile în echipa de management, compania îşi consolidează regiunile sale de bază pentru a stimula creşterea, şi pentru a-şi întări poziţia de lider pe aceste pieţe.

EDPR şi-a accelerat creşterea în 2021 prin adăugarea a 2,5 gigawaţi (GW) de noi capacităţi în primele 9 luni, ducând capacitatea instalată agregată la 13 GW.

EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider mondial în sectorul energiei din surse regenerabile şi al patrulea cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din lume. Cu o dezvoltare certă, active de primă clasă şi capacitate operaţională de lider de piaţă, EDPR a cunoscut o dezvoltare excepţională în ultimii ani şi este prezentă pe 26 pieţe internaţionale din Europa, America Latină, America de Nord şi Asia.

EDP, acţionarul principal al EDPR, este o companie energetică globală şi un lider în crearea de valoare, inovare şi sustenabilitate. EDP a fost inclus în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones timp de 14 ani consecutivi şi a fost recent recunoscut ca fiind cea mai sustenabilă utilitate electrică din lume în indicele Dow Jones.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.