Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renumit profesor american de studii internaționale: Dovezile arată că Ucraina câștigă războiul. Ce trebuie să facă Occidentul

Tagesschau
Ucraina Rusia harta map

Eliot A Cohen, fost consilier al Departamentului de Stat al SUA și profesor la Școala de Studii Internaționale Avansate de la Universitatea Johns Hopkins publică o analiză pe tema conflictului din Ucraina.

„Dovezile că Ucraina câștigă acest război sunt abundente”, scrie el în The Atlantic.

El susține că mulți analiști de frunte din Occident au fost reticenți în a recunoaște acest lucru, dar subliniază absența progresului Rusiei pe linia frontului și eșecul aproape tuturor atacurilor sale aeriene.

Profesorul Cohen continuă subliniind amploarea „uimitoare” a pierderilor rusești – sugerând că oficialii occidentali informează cu rate „nesustenabile” de victime de o mie pe zi.

El sugerează că răspunsul puterilor occidentale ar trebuie să vină sub forma oferirii de și mai mult sprijin pentru Ucraina, în timp ce țara pare să capete tot mai mult control asupra situației.

„Ucrainenii își fac partea”, scrie el. „Acum este momentul să-i înarmăm corespunzător și cu urgența necesară.”

„Trebuie să presăm economia rusă, crescând presiunea asupra unei elite ruse care, în general, nu acceptă ideologia bizară a lui Vladimir Putin a „pasionalității” și a paranoicului mare naționalism rus. Trebuie să mobilizăm agențiile oficiale și neoficiale pentru a pătrunde în coconul informațional în care guvernul lui Putin încearcă să izoleze poporul rus de vestea că mii de tineri ai lor vor veni acasă mutilați sau în sicrie sau deloc după ce au purtat un război de agresiune împotriva unei națiuni care acum îi va urî pentru totdeauna. Ar trebui să începem să facem aranjamente pentru procesele pentru crime de război și să începem să facem acuzații, așa cum ar fi trebuit să facem în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai presus de toate, trebuie să anunțăm că va exista un Plan Marshall pentru a reconstrui economia ucraineană, pentru că nimic nu le va spori încrederea precum cunoașterea că noi credem în victoria lor și intenționăm să contribuim la crearea unui viitor demn pentru un popor dispus să lupte astfel hotărât pentru libertatea sa”, mai scrie Cohen.

Și conchide: „În ceea ce privește finalul jocului, acesta ar trebui să fie condus de înțelegerea faptului că Putin este într-adevăr un om foarte rău, dar nu unul timid. Când vrea o rampă de ieșire, ne va anunța.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.