Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Repetiția pentru ceremonia de învestire a lui Joe Biden, amânată din motive ce țin de securitate

The Boston Globe
Joe Biden ceremonie învestire

O repetiţie a ceremoniei de învestire a preşedintelui ales american Joe Biden, care era prevăzută iniţial pentru duminică, a fost amânată pentru luni din cauza unor probleme de securitate, a relatat joi seara publicaţia Politico, citând două surse familiarizate cu această decizie, potrivit Reuters, potrivit AGERPRES.

Citește și: SURSE - Ședință tensionată la PSD București: Gabriela Firea, Daniel Florea și Gabriel Mutu se opun revenirii lui Robert Negoiță în PSD

Echipa lui Biden a anulat şi o călătorie cu un tren Amtrak de la Wilmington la Washington, care era planificată pentru luni, din cauza unor preocupări legate de securitate, conform publicaţiei. Ceremonia de învestire a lui Joe Biden va avea loc la 20 ianuarie.

Comitetul responsabil de organizarea ceremoniei de învestire a preşedintelui ales al SUA nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

Directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Christopher Wray, a declarat tot joi că subordonaţii săi caută persoane care ar putea să pericliteze securitatea ceremoniei de învestire.

Festivităţile ocazionate de inaugurarea preşedintelui american atrag în mod tradiţional sute de mii de vizitatori la Washington, dar ceremoniile legate de eveniment au fost reduse drastic de data aceasta din cauza pandemiei de COVID-19.

Biden i-a cerut candidatului său la postul de procuror general adjunct Lisa Monaco, fost consilier pentru combaterea terorismului al preşedintelui Barack Obama, să se ocupe temporar de consilierea echipei sale pentru securitatea internă până la învestirea sa de săptămâna viitoare.

Responsabili americani au avertizat în legătură cu potenţiale proteste armate la Washington şi în toate cele 50 de state americane.

Avertismentele intervin în urma asaltului asupra Capitoliului de miercurea trecută de către simpatizanţi ai preşedintelui încă în exerciţiu Donald Trump, care au încercat să întrerupă sesiunea de validare a victoriei preşedintelui ales Joe Biden de către cele două camere reunite ale Congresului. Violenţele au dus la moartea a cinci persoane.

Trump, care a contestat validitatea victoriei lui Biden fără să prezinte dovezi, iniţial şi-a lăudat susţinătorii, dar mai târziu a condamnat violenţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.