Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica directorului RRA, după scrisoarea în care jurnaliștii acuză că banii sunt direcționați spre clientela PSD

georgica severin

Jurnaliștii Radioului Public au adresat o petiţie Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă de la Camera Deputaţilor în care reclamă faptul că banii Radioului sunt risipiți pe clientela de partid a PSD. Prin urmare, Georgică Severin, preşedintele - director general al SRR va fi invitat, marţi, la audieri în Parlament pe această speţă.

Citește și: Jurnaliștii postului, acuzații DINAMITĂ: La Radio România, clientela politică PSD primeşte salarii comparabile cu ale şefului statului

În replică la această scrisoare, Georgică Severin a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că el nu poate comenta scrisori anonime și așteaptă ca aceasta să fie asumată.

”Nu comentez scrisori anonime. Este asumată? Eu nu comentez ceea ce spun anonimi. Scrisorile anonime nu se comentează. Când va fi asumată o voi comenta.”, a declarat Georgică Severin.

Jurnaliștii RRA susțin că banii publici sunt risipiți pe clientela de partid.

"Banii publici sunt risipiţi şi la Radio România, unde clientela politică PSD primeşte salarii comparabile cu ale şefului statului. Turism pe banii de la buget, politizarea excesivă a programelor şi îngrădirea libertăţii de expresie prin tehnici bolşevice aplicate jurnaliştilor. Audienţa programelor, prăbuşită, evenimentele culturale - transformate în agape de partid” sunt câteva dintre nemulţumirile jurnaliştilor RRA cuprinse în petiţia către Parlamentul României.

Ei cer verificarea cheltuirii banilor publici: "Preşedintele-director general are cel mai mare salariu din istoria instituţiei, în condiţiile în care veniturile sunt aproape în întregime provenite de la bugetul statului, acesta nu este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă, potrivit legii, ci s-a stabilit printr-un artificiu administrativ - aproximativ 30.000 de lei, la care se adaugă cheltuieli de protocol şi deplasările internaţionale fără rezultate cuantificabile”.

Conform jurnaliştilor RRA, locuinţa RAAPPS a lui Georgică Severin este plătită din banii radioului şi, potrivit declaraţiei de avere a acestuia, preşedintele Radioului deţine şase imobile.

"De curând, a fost semnat un nou Contract de Muncă cu sindicatul aservit conducerii şi un articol prevede că managerii pot ocupa post fără concurs, prin delegaţie, pe perioadă nedeterminată, primind salarii peste limita bunului simţ (la nivelul preşedintelui Iohannis)”, mai scriu jurnaliştii în petiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.