Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnaliștii postului, acuzații DINAMITĂ: La Radio România, clientela politică PSD primeşte salarii comparabile cu ale şefului statului

digi24.ro
radio

Cheltuirea banilor publici, politizarea emisiunilor, turism pe bani de la buget, marginalizarea şi îngrădirea libertăţii de expresie "prin tehnici bolşevice" sunt denunţate de jurnaliştii RRA într-o petiţie adresată Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă de la Camera Deputaţilor. Prin urmare, Georgică Severin, preşedintele - director general al SRR va fi invitat, marţi, la audieri în Parlament pe această speţă.

"Banii publici sunt risipiţi şi la Radio România, unde clientela politică PSD primeşte salarii comparabile cu ale şefului statului. Turism pe banii de la buget, politizarea excesivă a programelor şi îngrădirea libertăţii de expresie prin tehnici bolşevice aplicate jurnaliştilor. Audienţa programelor, prăbuşită, evenimentele culturale - transformate în agape de partid” sunt câteva dintre nemulţumirile jurnaliştilor RRA cuprinse în petiţia către Parlamentul României.

Ei cer verificarea cheltuirii banilor publici: "Preşedintele-director general are cel mai mare salariu din istoria instituţiei, în condiţiile în care veniturile sunt aproape în întregime provenite de la bugetul statului, acesta nu este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă, potrivit legii, ci s-a stabilit printr-un artificiu administrativ - aproximativ 30.000 de lei, la care se adaugă cheltuieli de protocol şi deplasările internaţionale fără rezultate cuantificabile”.

Conform jurnaliştilor RRA, locuinţa RAAPPS a lui Georgică Severin este plătită din banii radioului şi, potrivit declaraţiei de avere a acestuia, preşedintele Radioului deţine şase imobile.

"De curând, a fost semnat un nou Contract de Muncă cu sindicatul aservit conducerii şi un articol prevede că managerii pot ocupa post fără concurs, prin delegaţie, pe perioadă nedeterminată, primind salarii peste limita bunului simţ (la nivelul preşedintelui Iohannis)”, mai scriu jurnaliştii în petiţie.

Potrivit reclamanţilor, Georgică Severin şi-ar fi angajat fără concurs la Radio "clientela politică" - "salariate de la Curtea de Conturi, consilieri ai unor politicieni din Senat pe salarii care depăşesc 10.000 de lei, iar şefa de cabinet ajunge să câştige 16.000 de lei/ lună”.

Citește și: Viorica Dăncilă confirmă HAOSUL: Pensiile românilor ar putea să NU crească de la 1 ianuarie .

Nemulţumirile jurnaliştilor continuă: "Jurnaliştii sunt marginalizaţi şi intimidaţi, în primul rând din cauza veniturilor foarte mici: "salariile jurnaliştilor din SRR, acestea sunt, în medie, de 2.500 de lei, iar cel al muzicienilor din Orchestră, aproape de 5.000 de lei", spunea Georgică Severin la audierile de la Comisia de Cultură din 23 mai.

Jurnaliştii denunţă şi faptul că "Georgică Severin se foloseşte de resursele instituţiei pentru platforme politice. Orchestrele sunt trimise să cânte la diverse evenimente ale ministerelor”. Mai mult, „pentru prima dată în istorie, ediţia 2018 a Târgului Gaudeamus s-a desfăşurat fără invitat de onoare şi a înregistrat un declin vizibil faţă de toate ediţiile anterioare”.

Politizarea emisiunilor este un alt subiect reclamat de jurnalişti.

"Doi membri ai CA, numiţi politic, fac emisiuni la Radio România Actualităţi fără să fi participat la un concurs de proiecte”. În plus, "la Radio România, toate emisiunile sunt transformate în ode de partid, evenimente importante, precum mişcări sociale, acţiuni ale opoziţiei, critici internaţionale sunt tratate superficial şi difuzate la ore de minimă audienţă, iar Georgică Severin este prezentat ca Dumnezeu pe Pământ!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.