Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPLICĂ - Florin Roman acuză deputatul evreilor de manipulare: 'Sunt șocat de mizeria scrisă de domnul Vexler'

florin roman

Deputatul PNL Florin Roman se declară „șocat” și „dezamăgit” de „abordarea manipulatoare” a deputatului evreilor, Silviu Vexler, după ce liderul minorității evreiești din România a acuzat că liberalul a depus un proiect de lege care permite foștilor legionari și fasciști să primescă recompense din partea statului. Roman spune că problema s-ar fi putut rezolva printr-o simplă discuție.

Citește și: Victor Ponta, despre dosarul Ioanei Băsescu: 'Suntem penibili, sincer. Să o condamni pe fata lui Băsescu în 2021 pentru campania lui taică-său din 2009?'

„Domnul deputat Silviu VEXLER, absolvent al celebrei Universități Hyperion din București și Președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, iese la atac pe tema unui proiect legislativ inițiat de subsemnatul pentru modificarea și completarea Decretului-Lege nr. 118/1990.

Mai exact, acesta INDUCE IDEEA FALSĂ că prin această propunere legislativă doresc să reintroduc indirect posibilitatea ca foștii legionari și fasciști, precum și copiii acestora să primească indemnizații din partea statului român.

SUNT EXTREM DE DEZAMĂGIT de ABORDAREA MANIPULATOARE a domnului deputat Silviu VEXLER, care asociază un proiect de lege dezbătut și inițiat cu reprezentați ai foștilor deținuți politici, cu un proiect care acorda indirect beneficii urmașilor...legionarilor.

Spun asta, întrucât anul trecut, PNL a votat legea domnului Vexler, iar subsemnatul, ca lider de grup la acea vreme, am solicitat susținerea unui aviz pozitiv din partea Guvernului Orban, care a și fost obținut, deși avea impact bugetar.

Legea propusă de foștii deținuți politici, deportați și urmașii lor VINE SĂ ÎNLĂTURE DISCRIMINĂRILE dintre beneficiari și să modifice modul de calcul al indemnizațiilor, în sensul unor REPARAȚII MORALE OBLIGATORII.

De asemenea, proiectul de lege vizează, în principal, reparația justă, cuvenită pentru suferințele îndurate de victimele regimului comunist aflate în viață, care, din cauza persecuțiilor politice, vădit nedrepte, au fost grav discriminate social și profesional, ceea ce a avut ca efect limitarea și restrângerea majoră a veniturilor materiale ale acestora și ale familiilor lor, timp de decenii, în toată perioada comunistă, dar și urmașilor celor care au fost victime dovedite ale regimului comunist.

În proiectul înaintat se completează categoria tuturor celor care NU BENEFICIAZĂ de prevederile legii: cei care au comis atrocități, indiferent de argumentația lor: politică, etnică sau rasială. Și nici copiii lor!

Dacă asta a deranjat, e foarte simplu. Se poate depune un amendament prin care art. 14 se completează cu sintagma invocată sau pur și simplu rămâne textul inițial.

Totul este perfectibil! Chiar nu e o problemă. O simplă discuție ar fi rezolvat deja acest lucru.

Alăturarea textului cu imaginea salutului legionar o consider O EXAGERARE, total nepotrivită, pentru un deputat în Parlamentul României!

Vă rog să citiți prevederile Legii nr. 107/2006, cu modificările și completările ulterioare!

Sunt pur și simplu șocat de mizeria scrisă de domnul Vexler...”, a scris Florin Roman pe FB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.