Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replică-fulger a lui Tudorel Toader pentru Vera Jourova

InquamPhotos/George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat vineri, la Bruxelles, că Uniunea Europeană are nevoie de un "şef integru" în fruntea Parchetului European, după ce comisarul pe Justiţie, Vera Jourova, a spus despre Laura Codruta Kovesi că procesul de selectie nu trebuie sa fie marcat de „încercări de discreditare". Episodul are loc în contextul în care Kovesi, alegerea PE pentru funcția de procuror-șef european, este urmărită penal în două dosare.

"Uniunea nu are nevoie să cosmetizăm pe cineva, să îl fezandăm şi să îl prezentăm drept cel mai şi cel mai. Nu cred că Uniunea nu vrea adevărul", a reactionat Tudorel Toader imediat dupa conferinta de presa comuna cu Veraj Jourova.

Tudorel Toader a vorbit şi despre apelul comisarului european pe justitie, care a descurajat "încercările de discreditare" în procesul desemnării procurorului-şef european.

"Dacă mă întrebaţi pe mine şi aş traduce apelul dânsei, a spus bine - 'să nu faceţi defăimări', pe româneşte - 'să nu spuneţi neadevăruri', dar nu a spus 'să nu ne spuneţi realitatea, noi nu vrem să ştim realitatea, ca să rămânem cu percepţia noastră cu care am pornit la drum'. Prin urmare, spusele dânsei cred că sunt respectate, în condiţiile în care adevărul nu deranjează pe nimeni, în condiţiile în care adevărul, dimpotrivă, ajută la luarea unei decizii în cunoştinţă de cauză, pentru că Uniunea are nevoie, la nivelul Parchetului European, de un şef integru, un profesionist care a dat dovadă de bun management, de bună cunoaştere a legislaţiei, de bună administrare a activităţii de înfăptuire a Justiţiei. Ăsta, dacă vreţi, e tot un interes de ordine publică", a zis Toader.

Citește și: Episod delicat cu Tudorel Toader la Bruxelles: Comisarul european pentru justiție, semnal pro-Kovesi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.