Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replică din Guvern pentru Juncker: A pus bine diagnosticul, dar cred că a privit in oglindă

getty
Juncker, telefon

Ministrul pentru mediul de afaceri, Radu Oprea, a transmis sâmbătă că președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a pus „diagnosticul corect” dar „s-a uitat în oglindă” atunci când a afirmat că din cauza tensiunilor politice interne, Guvernul de la Bucureşti nu înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni.

„Am citit știrea referitoare la interviul Președintelui Comisiei Europene Jean Claude Juncker acordat unei publicații germane. Aș face câteva scurte comentarii: 1. Constat că s-a declanșat campania electorală pentru Parlamentul European. Mai 2019 nu este departe; 2. România este "din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită" pentru exercitarea președinției Consiliului UE, am auzit același discurs despre aderarea noastră la spațiul Schengen. Și în acest caz, am îndeplinit toate condițiile din punct de vedere tehnic, lipsește doar decizia politică, deci tot politic interpretez acest interviu”, a scris pe Facebook ministrul pentru mediul de afaceri, Radu Oprea.

Acesta a dat exemplul altor state europene.

„3. Disputele politice interne nu sunt specifice României. Să ne uităm retrospectiv și vom constata că: bunăoară, Malta a avut alegeri anticipate în timpul Președinției, avem azi guvern minoritar in Republica Cehia, în Finlanda guvernul este susținut cu o diferență de câteva voturi în Parlament, în Belgia Premierul tocmai a demisionat, sigur nu uit protestele din Franța și exemplele pot continua. Disputa politică internă nu afectează majoritatea, în ciuda zgomotului făcut in media. Guvernul României are o majoritate foarte stabilă în Parlament, fapt dovedit de votul exprimat la lamentabila moțiune de cenzură depusă de opoziție”, a mai scris Oprea.

Ministrul a adăugat că Juncker „a privit în oglindă” când a făcut declarațiile cu privire la România.

„4. Președintele Juncker a pus bine diagnosticul, dar cred că a privit in oglindă, încurcând stânga cu dreapta. Discursul Doamnei Premier Viorica Dăncilă în Parlamentul României a chemat la unitate pentru acest moment unic al istoriei noastre, preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene. Cine nu a acceptat această invitație? Cel care nu respectă deciziile Curții Constituționale a României: Președintele Iohannis; 5. Da, Guvernul României este pregătit pentru preluarea Președinției și înțelege pe deplin mecanismele decizionale ale UE și ce inseamnă sa fii "honest broker"”, a conchis acesta.

Citește și: Ex-ministru PSD îi dă dreptate lui Juncker: Nu putem fi credibili dacă în țară criticăm UE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.