Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica lui Gabriel Zetea: PNL Maramureș au pus pe liste oameni refuzați de bucureșteni. Alexe și Bogdan vor să dreneze banii de la CJ la firmele de casă

stiripesurse.ro
Gabriel Zetea

Fost lider al PNL Sectorul 3 București, demis de Orban din funcție în anul 2018, acuzat de blaturi cu PSD, Florin Alexe este partenerul de afaceri al lui Ionel Bogdan și un apropiat al acestuia. Bogdan și Alexe speră ca, în tandem, să reușească să aloce bani din fondurile locale sau guvernamentale către firmele de casă ale PNL-PDL, respectiv către firmele cu care fac ei afaceri.

Cum aruncă Bogdan cu banii publici s-a văzut când a alocat aproape 7 milioane de euro pentru studiile de fezabilitate ale celor două drumuri rapide, Baia Mare – Satu Mare și Baia Mare – Jibou, care nu sunt cuprinse în Programul de Guvernare al PNL. Cel mai probabil deja se cunosc și firmele câștigătoare, agreate de PNL!

Partenerul său, Florin Alexe este bucureșteanul care a luat locul unui maramureșean pe lista filialei județene a PNL pentru Parlamentul României, fără ca vreunul dintre peneliștii din județ să crâcnească la decizia lui Bogdan. Pentru că așa este democrația în PNL, la nivel general: șeful impune și ceilalți se supun.

Parașutat din București direct pe lista PNL Maramureș pentru Camera Deputaților, Florin Alexe va avea nevoie de o hartă a Maramureșului. Să îi fie aterizarea mai lină și pentru a ști cum se numește județul care îl va propulsa în Parlament. Nici nu contează că el nu a fost alegerea maramureșenilor și nici măcar a peneliștilor locali sau ai celor de la centru. Alexe este doar alegerea lui Ionel Bogdan, care a profitat din plin de funcția de președinte al PNL Maramureș pentru a-și impune acoliții pe pozițiile eligibile în Parlamentul României.

Alexe ar trebui să știe cum să ajungă din Borșa, cel mai nordic oraș al județului, în Bicaz, spre exemplu. Și harta îi va fi necesară tocmai pentru a ști, în caz că cineva îl întreabă, faptul că Bicazul din Maramureș se află în Țara Codrului și Borșa este în Maramureșul Voievodal. Și ar trebui să învețe că Maramureșul are patru țări, fiecare cu cultura și obiceiurile specifice: Țara Lăpușului, Țara Chioarului, Țara Codrului și Maramureșul istoric.

Alexe vorbește despre potențialul turistic al Maramureșului, deși este evident că nu știe prea multe despre județul care îi va asigura un ”loc călduț” în următorii patru ani. Și nici nu are de ce să îi pese lui de mediul economic din Maramureș sau de domeniul HoReCa, pentru că, mai mult ca sigur, peste 4 ani va găsi un alt județ care să-i asigure o poziție de parlamentar. Sau poate un alt partid.

Îl invit pe Florin Alexe, care nu ar trebui să aibă orgolii locale, să semneze Pactul pentru sănătatea maramureșenilor”, pe care l-am inițiat. Să arate că îi pasă cu adevărat de Maramureș. Să ne prezinte, public, cum va fi alături de administrațiile locale și ce va face pentru ca maramureșenilor să le fie mai bine. Să ne prezinte ”Planul lui Alexe” pentru Maramureș!

Până când voi primi un răspuns la toate aceste întrebări (dacă voi primi), PSD Maramureș îi va face cadou lui Alexe o hartă. HARTA MARAMUREȘULUI! Pentru a ști, când va ridica mâna în Parlament, că el reprezintă Maramureșul. Și poate, în următorii 4 ani, va învăța cel puțin să se orienteze când va umbla prin Maramureș. Cât va umbla....

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.