DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Replică pentru Primarul General: Cum răspunde Răzvan Sava acuzelor Gabrielei Firea

facebook.com
Razvan Sava

Gabriela Firea a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa vechii guvernări locale, iar Răzvan Sava, ex Primarul General interimar a răspuns.

"Sunt consternat de acuzațiile proferate cu seninătate de primarul Capitalei, Gabriela Firea, în privința mandatului interimar de edil deținut de mine înaintea alegerilor locale.

Resping alegațiile primarului PSD, care se află în același registru de minciună și manipulare cu care ne-a obișnuit atât partidul pe care îl reprezintă, cât și persoana domniei sale.

În mod concret, în perioada în care Primăria Capitalei a fost condusă de Sorin Oprescu (susținut fără rezerve de PSD și față de care Gabriela Firea nu s-a delimitat niciun moment) practica folosită a fost aceea a oamenilor impuși pe funcții direct prin dispoziția primarului. Deoarece legea nu-i permitea primarului să dispună un intermat mai mare de 6 luni de zile, acestea erau reînnoite. Ca urmare, peste două treimi din direcțiile și instituțiile din subordinea Primăriei Generale se aflau în această situație de a fi conduse prin detașări și dispoziții.

În calitate de primar interimar am oprit această practică, ajungându-se, astfel, la un proces de transparentizare a actului de guvernare locală, declanșând concursurile de ocupare a posturilor respective și respectând întocmai rigorile legale.

Modul transparent și deschis în care s-a realizat acest lucru este confirmat de faptul că în toate cazurile au fost înregistrați mai mulți candidați pe același post, iar atunci când persoanele respective nu au îndeplinit condițiile profesionale postul scos la concurs nu a mai fost ocupat – cazul Administrației Spitalelor.

Este cea mai bună dovadă pentru faptul că selecția nu a ținut cont de opțiunea politică a vreunui candidat, după cum interzicerea accesului la o astfel de poziție doar pe criteriul apartenenței politice este ilegală.

În realitate, Gabriela Firea este deranjată de faptul că îi va fi mult mai greu, în noile condiții, să revină la un management de tipul Sorin Oprescu, cu oameni impuși discreționar prin interimat.

În această situație a fost, timp de 7 ani, Administrația Străzilor, Direcția Generală de Investiții, Administrația Spitalelor, Direcția Generală de Infrastructură.

Folosesc acest prilej oferit de Gabriela Firea pentru a o întreba dacă este de acord să suporte din bugetul personal salariul Arhitectului Șef al Capitalei, timp de 3 ani, dacă tot contestă aplicarea unei decizii judecătorești. Acest lucru pentru că ceea ce „uită” să spună public Gabriela Firea este că bucureștenii au plătit timp de 3 ani de zile, inutil, salariul a două persoane care ocupau aceeași poziție de Arhitect Șef, respectiv Gheorghe Pătrașcu și Adrian Bold. Cel din urmă a fost repus în funcție în luna martie, urmare deciziei instanței judecătorești, după ce fusese suspendat de Sorin Oprescu în 2008. Până la pensionarea domnului Pătrașcu, bucureștenii au plătit prin bugetul Capitalei timp de 3 ani salariul a doi arhitecți șefi – unul care a stat acasă, altul care s-a aflat la serviciu – lucru petrecut ”grație” pesedistului Sorin Oprescu.", a spus Răzvan Sava, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.