Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanții Alianței au îndulcit tonul și fac apel la conștiința președintelui să accepte nominalizările pentru Transporturi și Dezvoltare

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că şeful statului, Klaus Iohannis, trebuie să reflecteze "foarte serios" la consecinţele pe care le-ar implica refuzul său de a semna noile nominalizări pentru conducerea ministerelor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

"Din discuţia pe care am avut-o şi cu domnul Dragnea, şi cu domnul Toader, am înţeles de la domnul Toader că nu există o prevedere constituţională explicită despre ce se întâmplă la sfârşitul perioadei de interimat pentru un minister. Părerea mea este că preşedintele trebuie să reflecteze foarte serios la consecinţele negative pe care le implică refuzul domniei sale de a semna nominalizarea pentru conducerea ministerelor de care vorbeam. Din câte ştiu, astăzi, Comitetul Executiv al PSD urmează să facă propunerile şi doamna prim-ministru să înainteze nominalizările către Preşedinţie", a afirmat Tăriceanu.

Întrebat ce consecinţe ar putea avea un nou refuz al preşedintelui Iohannis în cazul noilor propuneri de miniştri, Tăriceanu a spus că "probabil" ministrul Justiţiei poate avea un punct de vedere mai clar.

"Nu pot să vă spun consecinţele. Până la urmă trebuie să existe şi nişte soluţii juridice. Probabil că ministrul Justiţiei ne poate spune mai clar. Poate să existe un recurs la Curtea Constituţională pentru sesizarea conflictului în cazul în care preşedintele refuză din nou nominalizările, cred că sunt soluţii de ieşire din impas", a susţinut Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.