Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanții Coreei de Nord și ai Coreei de Sud s-au întâlnit pentru a discuta despre activitatea militară

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Reprezentanții Coreei de Nord și ai Coreei de Sud s-au întâlnit marți pentru a discuta despre activitatea militară, în contextul în care Statele Unite au detectat o nouă activitate în cadrul unui complex de cercetare balistic nord-coreean, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Întâlnirea dintre cele două țări are loc în orașul Panmunjom, situat în zona demilitarizată de la graniță și a fost planificată în urma summitului din luna aprilie, când cei doi lideri coreeni au decis să diminueze tensiunile și să oprească orice acte ostile.

Kim Do-gyun, negociatorul șef al Coreei de Sud pe probleme legate de Coreea de Nord și ministrul Apărării sud-coreean au declarat că vor încerca să ia măsuri importante pentru reducerea tensiunilor și începerea unei relații bazate pe încredere.

De asemenea, ministrul Apărării din Coreea de Sud a declarat săptămâna trecută că plănuiește să retragă o parte din militarii dispuși la graniță, ca un prim pas spre implementarea păcii.

Citește și: SUA au descoperit construcția unei eventuale rachete la o fabrică din Coreea de Nord

Luni, un oficial al Statelor Unite a declarat că a fost detectată activitate la complexul de cercetare Sanumdong din Coreea de Nord, unde a fost produsă prima rachetă balistică intercontinentală capabilă să ajungă în Statele Unite.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat săptămâna trecută că țara coreeană continuă să fabrice combustibil pentru bombe nucleare, deși liderul nord-coreean Kim Jong-Un a promis să înceapă procesul de denuclearizare.

Președintele american Donald Trump a declarat că Phenianul nu mai este o amenințare nucleară, deși Coreea de Nord nu a oferit niciun detaliu concret despre cum se va desfășura procesul de denuclearizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.