DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Reprezentanții elevilor bucureșteni solicită gratuitatea transportului în comun

www.libertatea.ro
card ratb

Consiliul Municipal al Elevilor București, unica structură cu o reprezentativitate puternică și membrii din toate unitățile de învățământ din capitală, cu o existență de peste un deceniu și demersuri cu un impact major asupra calității actului educațional de la nivel local, își asumă reprezentarea intereselor celor aprox. 250000 de elevi bucureșteni.

Atașat acestui e-mail aveți comunicatul de presă prin care noi, reprezentanții de facto ai elevilor, ne exprimăm poziția față de inițiativa Proiectului de Hotărâre privitor la oferirea gratuității transportului public local. Prin acesta, ne asumăm pe deplin influențarea decisivă a administrației publice locale în sensul realizării Proiectului de Hotărâre care va fi votat miercuri, 12 decembrie. Totodată, menționăm că în actuala variantă a proiectului nu regăsim 3 aspecte revendicate:

*Gratuitatea să fie oferită tuturor elevilor, indiferent de vârstă (nu doar celor minori pe principiul imposibilității lor de a realiza venituri). Astfel sunt excluși elevii din anii terminali ai liceului - clasele a XI-a respectiv a XII-a cât și cei din învățământul postliceal.

*Gratuitatea să fie oferită tuturor elevilor înmatriculați la unitățile de învățământ de pe raza Municipiului București, indiferent de domiciliu întrucât sunt numeroși elevi care provin din zona limitrofa a capitalei, în județul Ilfov, iar aceștia își petrec o mare parte din timp în oraș și consumă servicii care duc la dezvoltarea urbană.

*Implementarea hotărârii să aibă loc începând cu 1 ianuarie 2019, dat fiind caracterul stringent al nevoii semnalate de noi.

Menționăm că structura noastră, o componentă activă a societății care a determinat inițierea acestui demers, va fi prezentă în cadrul Consiliului General al Municipiului București susținând în fața consilierilor locali numeroasele motive pentru care nu se poate pune la îndoială sustenabilitatea acesteia. Cu această ocazie vom prezenta și concluziile propriei analize realizate pe un eșantion de 12000 de elevi pentru a susține proiectul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.