Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentant al Guvernului, atac la adresa parlamentarilor: Parlamentul să dea o lege prin care să ne oblige să respectăm legea

Facebook
Radu Szekely

Radu Szekely, consilier în cadrul Cancelariei prim-ministrului, susține că parlamentarii au tendința de a supralegaliza, în loc să se asigure că sunt respectate legile în vigoare.

“Eu am mai glumit, spunând că prima obligatie pe care ar trebui să o aibă Parlamentul este să dea o lege prin care să ne oblige să respectăm legea. Noi avem legi care sunt bune, dar nu sunt puse în practică. Apropo de ce am văzut zilele trecute cu legea care nu mai permite firmelor care organizează jocuri de noroc să fie la mai puțin de 300 metri de școală, pentru că intra copiii acolo. Pai copiii nu au ce să caute acolo. Există o lege care le interzice să intre celor sub 18 ani, dar în loc să implementăm legea, mai dăm una peste. Cam așa se întamplă și în sistemul de învățământ. Așteptăm ca întotdeauna problemele să fie rezolvate de undeva de sus, de la centru”, a spus Szekely, la un post tv.

Fost secretar de stat în Ministerul Educației și fost consilier al ministrului Educației, Szekely critică faptul că politicienii nu se gândesc la soluții care să țină cont de legislația existentă deja.

“Avem tendința de a supralegaliza și de a legaliza totul, în loc să ne gândim la niște lucruri pe care și putem să le facem în cadrul legii pe care o avem”, mai spune consilierul de la Palatul Victoria.

În prezent, la comisiile parlamentare se află în dezbatere proiectul de lege pentru modificarea și completarea OUG 77/2009, care prevede ca spațiile destinate jocurilor de noroc să fie interzise pe o distanță de 300 de metri față de unitățile de învățământ sau de locurile de joacă pentru copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.