Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanţii ANA şi ai Politehnicii Bucureşti, întâlnire pentru un protocol de colaborare

Agentia Nationala Antidrog

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) şi cei ai Universităţii Politehnice Bucureşti s-au întâlnit, vineri, în vederea stabilirii paşilor pentru încheierea unui protocol de colaborare interinstituţional. "În contextul dezvoltării parteneriatului cu instituţiile universitare, cele două structuri îşi propun să contribuie la dezvoltarea politicilor privind domeniul drogurilor la nivel naţional, pe de o parte, prin aportul de informaţii adresate studenţilor, cu privire la efectele consumului de droguri, consecinţele acestuia în plan juridic şi în plan psihosocial şi, pe de altă parte, prin aportul de informaţii adresate cadrelor didactice universitare şi profesioniştilor care joacă un rol activ în educaţia tinerilor", informează un comunicat al ANA transmis, vineri, Agerpres.

Activităţile vor consta în proiecte şi campanii de prevenire a consumului de droguri, sesiuni de informare - documentare - diseminare de informaţii în domeniul drogurilor, cursuri de formare adresate cadrelor didactice universitare şi formarea de consilieri de specialitate în rândul tinerilor din cadrul Universităţii Politehnice.

Demersurile parteneriale de colaborare între cele două instituţii vor beneficia de participarea specialiştilor ANA, a cadrelor didactice din UPB şi a studenţilor. "Universitatea Politehnică din Bucureşti organizează, în perioada 30 martie - 1 aprilie 2017, a VI-a ediţie a târgului educaţional POLIFEST, manifestare menită să reunească parteneri cu rol important în procesul educativ-formativ adresat studenţilor din cadrul UPB. În acest context, târgul POLIFEST a găzduit şi Conferinţa de promovare a derulării, în cadrul UPB Bucureşti, a Campaniei 'Stop drog', iniţiată de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sector 6 Bucureşti din cadrul ANA", se arată în comunicat.

În cadrul evenimentului, specialiştii ANA au evidenţiat necesitatea derulării de campanii de informare în rândul studenţilor, având în vedere contextul actual de consum, iar partenerii proiectului au relevat sprijinul acordat de către aceştia potrivit expertizei profesionale, pentru o abordare cât mai complexă a problematicii consumului şi traficului ilicit de droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.