Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanții foștilor deținuți politici, în audiență la premierul Ciucă: Reproșuri privind sincopele în consultarea pe actele normative

captura Facebook
Nicolae Ciuca

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria cu reprezentanții Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România și a discutat despre problemele cu care se confruntă foștii deținuți politici.

Premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat recunoștința față de sacrificiul imens pe care foștii deținuți politici l-au făcut, înfruntând atrocitățile și abuzurile regimului comunist.

Ciucă a subliniat faptul că datoria generațiilor de astăzi, dar și a celor viitoare, este de a le păstra vie amintirea și de a le omagia curajul, determinarea și suferințele prin care au trecut în numele libertății și democrației.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții AFDPR au semnalat faptul că, în ultimii doi ani, au existat sincope în ceea ce privește consultarea asociației în elaborarea unor acte normative referitoare la luptătorii în rezistența anticomunistă și au solicitat sprijin pentru realizarea Muzeului luptei anticomuniste de la Jilava.

Premierul a reiterat susținerea pentru concretizarea muzeelor dedicate memoriei victimelor comunismului, obiectiv asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, și i-a asigurat pe reprezentanții AFDPR de sprijinul executivului în surmontarea problemelor expuse.

La întâlnire au mai participat Mihnea Drumea, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Irina Leulescu, secretar de stat, Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 și Florin-Daniel Șandru, președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.