Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanții partidului Șor în fața Curții Constituționale de la Chișinău: Rog să scoateți această întrebare, ea nu are relevanță

stiri.md
Curtea Constitutionala Moldova

Este a cincea zi a ședinței Curții Constituționale de la Chișinău, în cadrul căreia este verificată constituționalitatea Partidului „ȘOR”. În cadrul acesteia, reprezentanții Guvernului au dresat întrebări față de avocații partidului. Acestea vizau legăturile dintre Partidul „ȘOR” cu Gheorghe Cavcaliuc, plecat din Republica Moldova, precum și cu organizația criminală condusă de Grigori Caramalac, alias „Bulgaru”, care ar fi implicat în protestele organizate de formațiunea condusă de controversatul om de afaceri Ilan Șor, conform deschide.md.

„Rog să scoateți această întrebare, ea nu are relevanță. Noi nu cunoaștem despre careva legături”, a declarat avocatul lui Șor, Aureliu Colenco.

În replică, președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, a menționat că într-o rezoluție semnată la una din protestele organizate de Partidul „ȘOR”, s-a decis crearea unei structuri, unde Ilan Șor, Marina Tauber și Gheorghe Cavcaliuc au fost desemnați drept conducători. Acest lucru l-a deranjat pe avocatul lui Șor, Aureliu Colenco. El a acuzat președintele Curții Constituționale de faptul că i-ar ajuta pe avocații Guvernului.

Un alt moment, care i-a deranjat pe avocații lui Șor, a vizat finanțarea protestelor și mituirea protestatarilor, informații care au apărut în presă. În acest sens, avocații lui Șor au respins acuzațiile și au spus că acest lucru ține de dosare contravenționale, sau penale, sau administrative, dar nicidecum de competența Curții Constituționale.

Deputata Partidului ȘOR, Marina Tauber, prezentă la ședință, a declarat că toată informația legată de finanțarea Partidului este indicată pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale. Tot ea a declarat că este deranjată de declarațiile de ieri ale premierului Dorin Recean, care s-a expus în cadrul unei emisiuni TV față de Partidul ȘOR. În opinia Marinei Tauber asemenea declarații pun presiune pe decizia Curții Constituționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.