Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentantul UNICEF în România, Anna Riatti, s-a declarat 'foarte impresionată' de serviciile sociale oferite de instituţiile şi ONG-urile din Braşov

dozadebine.ro
brasov tampa

Reprezentantul UNICEF în România, Anna Riatti, s-a declarat, miercuri, "foarte impresionată" de serviciile sociale oferite de instituţiile şi ONG-urile din Braşov.

Este prima vizită pe care Riatti o face într-un oraş din România, a menţionat viceprimarul braşovean Flavia Boghiu, care s-a întâlnit cu oficialul UNICEF la Centrul pentru refugiaţii ucraineni de la CATTIA.

"Mă aflu în Braşov astăzi şi mâine, împreună cu echipa UNICEF, pentru a ne întâlni cu autorităţile locale, pentru a ne întâlni cu partenerii şi pentru a discuta situaţia copiilor, adolescenţilor şi tinerilor din Braşov. Am implementat diferite programe aici, cu sprijinul comunităţilor locale. Am vizitat, în această dimineaţă, Centrul de Servicii Integrate pentru că sprijinim copiii care trăiesc în sărăcie, copiii vulnerabili, inclusiv copiii romi şi copiii cu dizabilităţi. Acum suntem la Centrul pentru Refugiaţi CATTIA. Şi trebuie să spun, am fost foarte impresionaţi de serviciile oferite de instituţii, organizaţiile societăţii civile pentru aceşti copii, cei mai vulnerabili. Şi suntem aici, de asemenea, pentru a-i asculta şi pentru a vedea care sunt problemele, care sunt provocările, astfel încât noi, ca UNICEF, să putem aborda unele dintre cele mai importante nevoi", a spus Anna Riatti, potrivit Agerpres.

Centrul de refugiaţi de la CATTIA, înfiinţat de municipalitatea braşoveană împreună cu mai multe ONG-uri, a primit recunoaşterea UNICEF şi a Guvernului Japoniei ca "Punct Albastru" - Blue Dot - într-o reţea de puncte de sprijin dedicate refugiaţilor din Ucraina, organizată sub tutela UNICEF şi finanţată de Guvernul Japoniei.

"Ne bucurăm să avem alături de noi o organizaţie ca UNICEF, precum şi sprijinul cu care aceştia vin în folosul braşovenilor", a subliniat viceprimarul Flavia Boghiu.

Anna Riatti a vizitat Centrul Comunitar Integrat pentru Copii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov, Centrul Blue Dot de la CATTIA şi urmează ca vineri să se întâlnească cu reprezentanţii comunităţii rome din Braşov pe strada Carierei şi cu Consiliului Local al Copiilor, un proiect care se desfăşoară printr-un parteneriat dintre municipalitatea braşoveană şi UNICEF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.