Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Cehă furnizează Lituaniei echivalentul a peste jumătate de milion de dolari pentru construirea gardului de la frontiera cu Belarus

bursa.ro
granita bariera gard migranti

Republica Cehă furnizează Lituaniei echivalentul a peste jumătate de milion de dolari pentru ca ţara baltică să îşi poată proteja frontiera cu Belarus, transmite marţi DPA.

Ministrul de externe ceh Jakub Kulhanek a semnat un memorandum în această privinţă cu ministrul de interne lituanian Agne Bilotaite, în timpul unei vizite efectuate marţi la Vilnius.

''Lituania protejează frontiera externă a UE şi merită tot sprijinul posibil'', a scris Kulhanek pe Twitter.

Potrivit unei declaraţii a Ministerului de Interne lituanian, Republica Cehă este prima ţară din Uniunea Europeană care îi oferă asistenţă financiară Lituaniei în lupta contra migraţiei ilegale.

Banii vor fi utilizaţi şi pentru ridicarea unui nou gard la frontiera dintre Lituania şi Belarus. În luna august, Lituania a acordat unei companii de stat din domeniul energiei contractul pentru construirea unui gard cu o lungime de 508 kilometri la graniţa cu Belarus, potrivit Agerpres.ro.

În ultimele luni, Lituania, Letonia şi Polonia au raportat creşteri substanţiale ale numărului de migranţi care au ajuns pe teritoriile lor plecând din Belarus. Cele trei state, care sunt membre ale Uniunii Europene, l-au acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko că pune presiune asupra UE în scopul ridicării sancţiunilor economice impuse Belarusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.