Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Cehă renunţă în mare parte la restricţiile impuse din cauza pandemiei

Getty Images
Cehia

Republica Cehă renunţă în mare măsură la restricţiile impuse din cauza pandemiei şi care permit doar accesul persoanelor vaccinate şi recuperate în anumite locaţii, relatează miercuri dpa.

Regulile vor fi eliminate nu numai în restaurante şi sectorul hotelier, dar şi în alte domenii precum servicii şi evenimente culturale şi sportive, a decis miercuri cabinetul liberal-conservator de la Praga.

Cerinţele de testare şi dovezile privind trecerea prin boală la intrarea în Republica Cehă rămân în vigoare.

''Avem perspectiva că de la 1 martie putem scăpa de majoritatea restricţiilor legate de coronavirus'', a declarat premierul Petr Fiala, potrivit Agerpres.ro.

În practică, se va aplica doar cerinţa de a purta o mască FFP2 cu grad superior de protecţie. Cu toate acestea, acest lucru ar depinde de evoluţia valului Omicron, a adăugat premierul.

Cabinetul a decis, de asemenea, că numărul de participanţi posibili la evenimentele cu numeroase persoane, începând din 18 februarie, va creşte la 5.000 sau 500 de participanţi în picioare.

Unii experţi au criticat măsurile de relaxare ca fiind premature. Potrivit cifrelor oficiale, au fost înregistrate 1.962 de noi cazuri de infecţii cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ţara vecină Germania, în decurs de şapte zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.