Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Cehă SE ÎNCHIDE: Magazinele şi serviciile neesenţiale trag obloanele, iar deplasările vor fi limitate

Pledge Times
Praga lupte de strada proteste Cehia

Guvernul ceh a anunţat miercuri închiderea magazinelor şi serviciilor neesenţiale şi limitarea deplasărilor, pentru a opri răspândirea noului tip de coronavirus, Republica Cehă înregistrând în ultimele săptămâni cea mai accelerată creştere a numărului de contaminări din Europa, informează AFP şi Reuters.

Ministrul ceh al sănătăţii, Roman Prymula, a declarat că sistemul de sănătate al Cehiei îşi va atinge în curând capacitatea maximă, în pofida creşterii masive a numărului de paturi şi suspendării îngrijirilor medicale neesenţiale, iar spitalele vor duce lipsă de paturi şi personal în noiembrie dacă nu se va acţiona prompt, scrie agerpres.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu, atac dur la Marcel Ciolacu: ‘I-a ras pe toți!’

Guvernul ceh, care a anunţat că magazinele alimentare, farmaciile şi alte magazine şi servicii importante vor rămâne deschise, a eşuat în a opri răspândirea accentuată a contaminărilor în ultimele săptămâni.

Republica Cehă a raportat 11.984 de noi cazuri de contaminare pe 20 octombrie, cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul pandemiei, şi 106 de morţi în ultimele 24 de ore, numărul total al decese cauzate de COVID-19 ajungând la 1.619 în această ţară.

Citește și: Ludovic Orban, reacție despre faptul că Traian Berbeceanu nu este înalt funcționar public: ‘Rezervorul de înalți funcționari publici este foarte restrâns’

"Aceste măsuri, chiar dacă sunt unele dure şi împovărătoare pentru populaţie, sunt absolut necesare", a declarat Prymula într-o conferinţă de presă.

Oamenilor li se va permite în continuare să meargă la cumpărături de produse alimentare şi de primă necesitate, să-şi viziteze familia când va fi necesar şi să iasă din oraş, la casele de vacanţă şi în parcuri.

Citește și: Cozmin Gușă dezvăluie cine va guverna România din decembrie! Lovitură pentru PSD

Oamenii vor avea interzis să se adune în grupuri mai mari de două persoane în afara celor din familie şi de colegi de serviciu. Angajatorii au fost îndemnaţi să folosească telemunca acolo unde este posibil.

Noile măsuri urmează să între în vigoare de joi, de la orele 6 dimineaţa, şi să dureze până cel puţin pe 3 noiembrie.

Citește și: Partidul lui Traian Băsescu dă lovitura înainte de alegeri! Istoricul și profesorul Florian Bichir intră în cursa pentru parlamentare

Prymula a spus că restricţiile vor fi reduse atunci când numărul R de reproducere a virusului va scădea la 0,8, de la 1,36 cât este în prezent în Republica Cehă. El a spus că acest lucru s-ar putea realiza în câteva săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.