Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Domincană amână alegerile din caza noului coronavirus

Facebook
covid 19 coronavirus

Alegerile prezidenţiale şi parlamentare din Republica Dominicană au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni autoritatea electorală dominicană, informează marţi dpa potrivit Agerpres.

Alegerile au fost programate acum pe 5 iulie, în loc de 17 mai cum era prevăzut. Dacă va fi necesar, a doua rundă va avea loc pe 26 iulie.

Preşedintele Danila Medina conduce Republica Dominicană din 2012 şi, conform Constituţiei acestei ţări, nu va putea candida pentru un al treilea mandat.

În schimb, Gonzalo Castillo, de ani buni ministru al comunicaţiilor, va candida din partea Partidului de Eliberare Dominican (PLD, social-democrat), partid ce a deţinut preşedinţia din 2004.

În Republica Dominicană, care împarte insula Hispaniola cu Haiti, au fost înregistrate până acum 3.167 de contaminări cu noul tip de coronavirus. Ca urmare a complicaţiilor provocate de coronavirus, 177 de oameni au murit. Totodată, 152 de pacienţi s-au vindecat.

După ce alegerile locale au fost anulate la mijlocul lui februarie din cauza unor deficienţe la maşinile de vot electronic, oamenii au protestat săptămâni de zile în stradă. În final, alegerile locale au avut loc pe 15 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.