Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova a denunțat acordul de difuzare a companiei de televiziune și de radio Mir

Unimedia
Mir TV

Republica Moldova intenționeaza să se retragă din acordul privind activităţile companiei de televiziune şi de radio Mir, a declarat pentru Agenţia de presă Interfax Serviciul de presa al Parlamentului tarii.

Pe 20 martie, Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat inițiativa Guvernului de a denunța acordul. Propunerea guvernului a fost înaintată spre aprobare Parlamentului, a cărui decizie va fi definitivă.

Potrivit documentului înaintat Parlamentului, decizia de denunțare a acordului privind garanțiile juridice internaționale pentru funcționarea neîngrădită și independentă a companiei Mir TV și Radio are drept scop 'protejarea spațiului audiovizual național și asigurarea securității informaționale', ținând cont de situația din regiune și amenințările generate de situația din Ucraina.

Ce este sistemul MIR și ce reprezintă el

Activitatea companiei de televiziune interstatală Mir este reglementată de Acordul privind garanțiile juridice internaționale privind implementarea neîngrădită și independentă a activităților companiei interstatale de televiziune și radio Mir, semnat de țările CSI, la Aşhabat, în 1993.

Refuzul Republicii Moldova de a participa la proiect a fost discutat încă de la începutul conflictului din Ucraina, când Consiliul Audiovizualului al Republicii Moldova a interzis difuzarea mai multor posturi TV rusești în Republica Moldova, precum și a postului Mir TV.

Din aprilie 2022, Guvernul Republicii Moldova a încetat să mai contribuie la finanțarea postului Mir TV (3,5 milioane de lei pe an - circa 200 de mii de dolari). Bugetul din 2023 al Republicii Moldova nu include fonduri pentru finanțarea Mir TV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.