Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova a rămas iar în beznă! Întreruperi de curent, după ce rușii s-au dezlănțuit cu bombe

dcnews.ro
curent electric

Ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, Republica Moldova se confruntă cu întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

„Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris pe Telegram viceprim-ministrul Andrei Spînu.

Pe 15 noiembrie, una dintre liniile de alimentare cu electricitate s-a deconectat automat în urma bombardamentelor armatei ruse în mai multe zone din Ucraina.

Miercuri, armata rusă abombardat capitala Ucrainei, Kiev, şi oraşul Lviv, situat în vestul ţării, în contextul intensificării atacurilor asupra infrastructurii. Cel puţin patru explozii puternice au avut loc în zone din capitala Ucrainei, conform unor surse citate de cotidianul Le Monde. Primarul oraşului, Vitali Klitciko, a declarat că a fost atacat "un obiectiv de infrastructură" şi le-a cerut cetăţenilor să rămână în case ori în adăposturile antibombardament.

Rusia a intensificat, în ultimele săptămâni, bombardamentele asupra infrastructurii esenţiale din Ucraina. Ministerul Apărării de la Moscova susţine că atacurile vizează doar infrastructura utilizată de industria militară ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.