Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova a reușit să reducă consumul la gaz cu 57% și la electricitate cu 14,25%. România asigură peste 80% din importul de curent electric

wired.com
energie elecrica

Republica Moldova a reușit să reducă în luna octombrie consumul la gaz cu 57% și la electricitate cu 14,25%, a anunțat vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, conform deschide.md.

„Vă mulțumesc, dragi cetățeni! Datorită fiecăruia dintre voi, întreaga Moldovă a reușit să reducă consumul cu 57% la gaz și cu 14,25% la electricitate în luna octombrie (comparativ cu octombrie anul trecut). Le sunt recunoscător tuturor cetățenilor noștri pentru că participă la acest efort național de economisire. Unii zic că este nesemnificativă o mică economisire pe care o poate face un om. Dar adunat, efortul fiecăruia înseamnă o țară întreagă care economisește. O țară unită care merge înainte prin toate greutățile. Împreună, om cu om, ajutăm Moldova să rămână liberă și ne apărăm interesul național”, a scris el.

Vorbind despre situația la zi din energetică, demnitarul a menționat că marți, 8 noiembrie, R.Moldova va avea un deficit de energie electrică de aproximativ 8,2%.

Ce ține de importul electricității, acesta are loc din România în proporție de peste 80%.

„Termoelectrica S.A. a început conectarea agentului termic în Chișinău. Vom avea căldură și mai multă energie electrică produsă în țară”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.